Annonce
Navne

Ny præst i Vemb-Bur-Gørding

Margrethe Bendtsen bliver ny præst i Vemb-Bur-Gørding. Foto: Ane Margrethe Bjerre/Ferring
54-årige Margrethe Bendtsen kommer fra en stilling som sognepræst i pastoratet Dybe-Ramme-Fjaltring-Trans-Vandborg-Ferring-Lomborg-Rom.
Annonce

Vemb: Søndag den 2. februar kan menighederne i Vemb Kirke, Bur Kirke og Gørding Kirke glæde sig over tre indsættelses-gudstjenester med deres nye præst. Klokken 9.00 prædiker hun i Vemb Kirke, klokken 10.30 gælder det kirken i Bur og endelig møder menigheden i Gørding Kirke deres nye præst klokken 14.00.

Og mens de tre menigheder således har noget at glæde sig til, er det noget andet i pastoratet Dybe-Ramme-Fjaltring-Trans-Vandborg-Ferring-Lomborg-Rom.

Det er nemlig deres præst gennem seks år, Margrethe Bendtsen, der har valgt flytte lidt syd på til Vemb-Bur-Gørding.

- Hvorfor? Jamen, fordi det er et pragtfuldt sted og en god stilling, der passer mig godt, fortæller den 54-årige Margrethe Bendtsen, der for seks år siden fik sin første faste stilling som sognepræst i Dybe-Ramme-Fjaltring-Trans-Vandborg-Ferring-Lomborg-Rom.

Hun stammer fra Sjælland, er uddannet præst fra 2001, og havde de første mange år efter endt uddannelse "diverse vikariater, stillinger med løntilskud og også en lille pause" i Østjylland, inden hun flyttede til Vandborg i 2014.

Den primære grund til at søge præsteembedet i Vemb-Bur-Gørding er, ifølge Margrethe Bendtsen, at der så smukt, og at hun glæder sig til at bo i præstegården i Vemb. Men hun indrømmer, at det også trækker, at menigheden i det nye embede er næsten tre gange større end den, hun kommer fra.

Menighederne i Dybe-Ramme-Fjaltring-Trans-Vandborg-Ferring-Lomborg-Rom får lejlighed til at sige farvel til deres præst søndag den 19. januar efter gudstjenesten i Ferring Kirke. Da bliver der nemlig holdt afskedsreception i Vandborg-Ferring Fælleshus.

Margrethe Bendtsen flytter ind i præstegården i Vemb sammen med sine to børn på 14 og 15 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce