Annonce
Holstebro

Ny plan på vej: Flere tog til Herning og direkte forbindelse til Aarhus

Fremover kan man sætte sig til rette i toget uden at skulle tænke på skift undervejs. Arkivfoto: Henning Bagger
Når der tages hul på en ny togplan til december, bliver det blandt andet med en direkte forbindelse mellem Holstebro og Aarhus.
Annonce

Holstebro:  Der er godt nyt på vej til dem, der tager toget til og fra Holstebro. Til december starter en ny køreplan, som blandt andet byder på en direkte togforbindelse mellem Holstebro og Aarhus.

En gang i timen sender Arriva et tog afsted fra Struer med Aarhus som destination, og her går turen altså over Holstebro. Det betyder, at passagerer fra Holstebro kan sætte sig godt tilrette og slippe for at skulle skifte tog i Herning, når kursen er sat mod Aarhus.

Udover den direkte tur til Århus kommer der til at køre flere tog mod Herning udenfor myldretiden.

- Der kommer til at gå to tog i timen til Herning. Det ene fortsætter til Aarhus. Og det er det samme den anden vej med et direkte tog fra Aarhus til Struer med stop i Holstebro, siger Thomas Fog-Petersen, der er PR og Communications Officer ved Arriva.

Den nye direkte forbindelse med Aarhus glæder Jens Kristian Hedegaard, der er gruppeformand for Venstre i Holstebro Kommune.

- Det betyder bare noget, at man kan sætte sig til rette i toget og etablere sig med sin iPad eller lignende uden at skulle tænke på at skifte, siger han.

En direkte forbindelse kan også komme til at betyde, at færre må se deres tog køre for næsen af dem, vurderer Jens Kristian Hedegaard.

- Når man skal skifte, er der også en ekstra risiko for at blive forsinket. For er det første tog bare lidt forsinket, risikerer man at misse det næste, og så skal man måske vente længe, siger han.

Annonce

Stop i Gødstrup

I den nye køreplan kommer der også til at være et stop ved Gødstrup, som blandt andet skal tilgodese de borgere, der skal forbi det nye Regionshospital i Gødstrup.

- Det er meget vigtigt at få det stop med. Der er mange af vores borgere, der kommer til at skulle bruge Gødstrup, og hvis man ikke en bil eller skal til en undersøgelse, hvor man ikke må køre efter, er det vigtigt med andre muligheder, siger Jens Kristian Hedegaard.

Det er Arriva, der har vundet udbuddet på strækningen mellem Struer og Vejle, som gør, at der i fremtiden kommer til at gå direkte tog mellem Struer og Aarhus med stop i Holstebro.

Den nye togplan gælder fra 13. december.


Det betyder bare noget, at man kan sætte sig til rette i toget og etablere sig med sin iPad eller lignende uden at skulle tænke på at skifte.

Jens Kristian Hedegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce