Vinderup

Ny plakat støtter lokale projekter

Emil Ultang er sælgeren og Mette Aasberg den kreative tegner i By Aasberg, der er begyndt at kreere plakater i samarbejde med flere lokalsamfund. Lørdag kan parret mødes i Salling Bank. Foto: Johan Gadegaard
Hver gang den nye Vinderup-plakat sælges går der 50 kroner til et projekt til gavn for byen.

Vinderup: Vinderup er kommet på plakaten! Vinderup Handelsforening og Vinderup Borger- og Håndværkerforening har i samarbejde med designvirksomheden By Aasberg fået fremstillet en plakat, der viser et kort over byen i stilistisk form. Plakaten kommer til salg i forbindelse med Vinderup Kylling-festival. Her vil designerne Mette Aasberg og Emil Ultang være til stede. De kan træffes fra klokken 10 til 14 i Salling Bank, hvor plakaten sælges.

Plakaten er et af de første skridt i et udvidet samarbejde mellem de to foreninger, siger Anders H. Jensen, afdelingsdirektør i Salling Bank, Vinderup.

- Vi har købt et antal plakater hjem som sælges lørdag og bliver de udsolgt, kan der bestilles flere, fortæller han.

A3-plakaten i ramme koster 250 kroner, og heraf går de 50 kroner til et lokalt projekt.

- Det kunne for eksempel gå til en legeplads i lystanlægget, foreslår afdelingsdirektøren.

De to bestyrelser har holdt flere fælles bestyrelsesmøder og har flere ting i støbeskeen.

By Aasberg blev sidste år dannet af det unge kærestepar Mette Aasberg og Emil Ultang. Mette, der er den kreative part og tegner, er med på deltid, mens Emil arbejder på fuld tid. Fra deres hjemmeside sælger de kort og plakater og i samarbejde med lokalsamfund udvikler de plakater. By Aasberg har lokalt udviklet plakater til Borbjerg-Hvam, Humlum og Toftum og skal snart i gang i Linde, Vejrumstad og Vejrum Kirkeby.

- Vi synes det er fedt at være med i projekter, der gør en forskel lokalt og er med til at samle penge ind, siger Emil Utang.

By Aasberg har en tæt relation til Vinderup, idet alle kort og plakater bliver trykt på Vinderup Bogtrykkeri.

- Det er en tæt og meget fleksibel samarbejdspartner, der trykker kort og plakater løbende, så der ikke er behov for lager, fortæller han.

By Aasberg lægger vægt på, at bogtrykkeriet leverer høj kvalitet og anvender bæredygtigt miljøcertificeret papir og i det hele taget har styr på tingene.

Samarbejdet gjorde det helt naturligt at lave et projekt med foreninger i Vinderup, og plakaten er udviklet i samarbejde med handels- og borger/håndværkerforeningen.

- Vi har valgt et håndtegnet stilistisk kort over byen med et enkelt og minimalistisk udtryk på plakaten, der er forsynet med Vinderups koordinater på landkortet. Og i ideudviklingen blev det klart, at jernbanen er vigtig for byen, og at den derfor skal med på plakaten, selv om den ikke er det i de første udgaver, forklarer Emil Utang.

Ud over de 50 kroner pr. plakat, der går til et projekt i Vinderup, donerer By Aasberg et sponsorat for hver 50 plakater, der sælges.

Det er Vinderup Handelsforening og Vinderup Borger- og Håndværkerforening, der har ansvaret for at markedsføre plakaterne.

- Og som medlem af bestyrelsen i handelsforeningen har jeg tilbudt, at salget på lørdag foregår fra bankens lokale i hovedgaden, fortæller afdelingsdirektør i Salling Bank, Anders H. Jensen.

Vinderup-plakaten præsenteres af medarbejder Mette Rask Jespersen i Salling Bank, hvor den sælges lørdag. I den endelige udgave er jernbanen tegnet med på plakaten. PR-foto
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

GALLERI: Storåløbet

Mærkedage

Grøntmand gennem 40 år: Min afdeling er i gode hænder hos Janni, Birgitte, Finn og Benjamin

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Kultur For abonnenter

Løbere tog godt imod nyt Storåløb

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

TTH Herrer

Der var mange strenge at spille på, da TTH orkestrerede sig videre i pokalen

112

Ung mand fanget i parkeringshus: Sad fast i elevator 

Annonce