Annonce
Vinderup

Ny plakat støtter lokale projekter

Emil Ultang er sælgeren og Mette Aasberg den kreative tegner i By Aasberg, der er begyndt at kreere plakater i samarbejde med flere lokalsamfund. Lørdag kan parret mødes i Salling Bank. Foto: Johan Gadegaard
Hver gang den nye Vinderup-plakat sælges går der 50 kroner til et projekt til gavn for byen.

Vinderup: Vinderup er kommet på plakaten! Vinderup Handelsforening og Vinderup Borger- og Håndværkerforening har i samarbejde med designvirksomheden By Aasberg fået fremstillet en plakat, der viser et kort over byen i stilistisk form. Plakaten kommer til salg i forbindelse med Vinderup Kylling-festival. Her vil designerne Mette Aasberg og Emil Ultang være til stede. De kan træffes fra klokken 10 til 14 i Salling Bank, hvor plakaten sælges.

Plakaten er et af de første skridt i et udvidet samarbejde mellem de to foreninger, siger Anders H. Jensen, afdelingsdirektør i Salling Bank, Vinderup.

- Vi har købt et antal plakater hjem som sælges lørdag og bliver de udsolgt, kan der bestilles flere, fortæller han.

A3-plakaten i ramme koster 250 kroner, og heraf går de 50 kroner til et lokalt projekt.

- Det kunne for eksempel gå til en legeplads i lystanlægget, foreslår afdelingsdirektøren.

De to bestyrelser har holdt flere fælles bestyrelsesmøder og har flere ting i støbeskeen.

By Aasberg blev sidste år dannet af det unge kærestepar Mette Aasberg og Emil Ultang. Mette, der er den kreative part og tegner, er med på deltid, mens Emil arbejder på fuld tid. Fra deres hjemmeside sælger de kort og plakater og i samarbejde med lokalsamfund udvikler de plakater. By Aasberg har lokalt udviklet plakater til Borbjerg-Hvam, Humlum og Toftum og skal snart i gang i Linde, Vejrumstad og Vejrum Kirkeby.

- Vi synes det er fedt at være med i projekter, der gør en forskel lokalt og er med til at samle penge ind, siger Emil Utang.

By Aasberg har en tæt relation til Vinderup, idet alle kort og plakater bliver trykt på Vinderup Bogtrykkeri.

- Det er en tæt og meget fleksibel samarbejdspartner, der trykker kort og plakater løbende, så der ikke er behov for lager, fortæller han.

By Aasberg lægger vægt på, at bogtrykkeriet leverer høj kvalitet og anvender bæredygtigt miljøcertificeret papir og i det hele taget har styr på tingene.

Samarbejdet gjorde det helt naturligt at lave et projekt med foreninger i Vinderup, og plakaten er udviklet i samarbejde med handels- og borger/håndværkerforeningen.

- Vi har valgt et håndtegnet stilistisk kort over byen med et enkelt og minimalistisk udtryk på plakaten, der er forsynet med Vinderups koordinater på landkortet. Og i ideudviklingen blev det klart, at jernbanen er vigtig for byen, og at den derfor skal med på plakaten, selv om den ikke er det i de første udgaver, forklarer Emil Utang.

Ud over de 50 kroner pr. plakat, der går til et projekt i Vinderup, donerer By Aasberg et sponsorat for hver 50 plakater, der sælges.

Det er Vinderup Handelsforening og Vinderup Borger- og Håndværkerforening, der har ansvaret for at markedsføre plakaterne.

- Og som medlem af bestyrelsen i handelsforeningen har jeg tilbudt, at salget på lørdag foregår fra bankens lokale i hovedgaden, fortæller afdelingsdirektør i Salling Bank, Anders H. Jensen.

Annonce
Vinderup-plakaten præsenteres af medarbejder Mette Rask Jespersen i Salling Bank, hvor den sælges lørdag. I den endelige udgave er jernbanen tegnet med på plakaten. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce