Annonce
Holstebro

Ny mulighed for cykelsti ved Viborgvej

Flere familier tør ikke lade deres børn cykle i skole i Mejrup, fordi Viborgvej er stærk trafikeret. Nu foreslår flere politikere, at kommunen søger penge fra en statslig pulje til cykelstier langs vejen. Arkivfoto: Morten Stricker

Borgerforeninger har længe presset på for cykelsti langs Viborgvej, og nu mener flere politikere, at kommunen skal søge penge til stien fra ny statslig pulje.

SKAVE/MEJRUP: Mens der er anlagt cykelstier til Tvis, omkring Ulfborg og Vinderup og der er en cykelsti på vej ved Skivevej, så er der intet sket mellem Mejrup og Skave.

Men nu sker der muligvis noget ved den stærkt trafikerede Viborgvej. To Venstre-medlemmer fra byrådet, Bibi Mundbjerg fra Skave og Torben Strømgaard fra Mejrup, gør opmærksompå en ny statslig pulje på 100 millioner kroner, hvor kommuner kan søge penge til cykelstier.

- Der er et stort behov for en cykelsti, så elever får mulighed for at cykle i skole i Mejrup og folk på arbejde. Stien har været drøftet i mange år, men staten har ikke gjort noget. Nu mener vi, at vi skal søge fra den nye pulje, siger Bibi Mundbjerg.

Det nye ved puljen er, at en kommune kan søge penge til en cykelsti langs en statsvej - dog skal kommunen selv betale 40 procent.

Kommunen har flere gange sendt ønsker om cykelstier langs Viborvej videre til Vejdirektoratet, som dog ikke har prioriteret strækningen. Normalt anses cykelstier langs statsveje som en statsopgave.

Strækningen er på cirka syv kilometer, og Vejdirektoratet har i år anlagt cykelstier omkring de to rundkørsler på Viborgvej, hvor der kommer tilslutning til motorvejen.

- Der har længe været et stort ønske om cykelstien, og nu får vi et nyt rekreativt område ved de nye motorvejssøer - og så man kan cykle til plantagerne ved Skave, siger Torben Strømgaard med henvisning til Borbjerg og Sevel plantage med Tinkerdal besøgssted.

- Det er mange år siden, at Holstebro har fået del i statspenge til cykelstier, så det må snart være vores tur.

En ny cykelsti vil også gøre det lettere at cykle fra Borbjerg til Mejrup - og dermed være godt for samarbejdet mellem håndholdklubberne, påpeger Strømgaard.

Henny Jensen, der er formand for Skave Borgerforening, har i flere år været med til at kæmpe for få en cykelsti på strækningen.

- Vi har kæmpet i fem år, og det vil være dejligt, hvis der endelig sker noget. I dag tør ingen cykle langs Viborgvej, og det vil også betyde, at flere vil cykle på arbejde, siger Henny Jensen.

Vi har kæmpet i fem år, og det vil være dejligt, hvis der endelig sker noget. I dag tør ingen cykle langs Viborgvej.

Henny Jensen, formand for Skave Borgerforening.

Skal prioritere

Holstebro Kommunes Trafik og Park afdeling har også et godt øje til den nye pulje, hvor der også kan søges om penge til cykelstier langs kommunale veje. Så skal kommunen dog betale 60 procent af udgiften. Der er ansøgningsfrist til puljen den 2. oktober, og derfor skal det snart drøftes på et møde i teknisk udvalg, hvad kommunen skal søge om.

- Vi kan søge om tilskud til de cykelstier langs Klitvej ved Sønder Nissum, gennem Mejrup eller til Mogenstrup, som i forvejen er planlagt. Vi kunne også søge til Viborgvej, men det skal politikerne prioritere, siger Annette Vognbjerg, der er afdelingsleder for Trafik og Park.

Gubber Kristensen (S), der er formand for teknisk udvalg, bakker umiddelbart op om at søge penge til cykelstien langs Viborgvej.

- Det vil være fantastisk, for det er en cykelsti, som vi har talt om i mange år, og som vil binde byerne sammen. Så må vi jo prioritetere, så vi kan finde de penge, som kommunen selv skal betale, siger Gubber Kristensen.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce