Annonce
Holstebro

Ny motorvejsgruppe skal skaffe syv kilometer motorvej

Syv kilometer med motortrafikvej lyder måske ikke af meget, men statistikkerne taler deres tydelige sprog, siger Jens Axel Birn, direktør for Vald. Birn i Holstebro. En lignende motortrafikvej ved Brande resulterede i 18 uheld med seks døde, før der blev bygget motorvej. Lignende vil en ny motorvejsgruppe nu gerne forhindre. Arkivfoto: Ole Mortensen

En ny motorvejsgruppe bestående af erhvervslivet vil kæmpe for, at et syv kilometer langt stykke vej ved Herning også laves til motorvej. Hvis ikke, går det først og fremmest ud over sikkerheden.

Annonce

Holstebro: Det handler bestemt ikke om utaknemmelighed. Birn-direktør Jens Axel Birn er lykkelig for den motorvej, der snart åbner mellem Holstebro og omverdenen.

Men noget nager ham.

- Det er da tosset, at man kan køre hele vejen fra Syditalien og til Holstebro på motorvej - på nær et syv kilometer langt stykke ved Herning, hvor der pludselig kommer motortrafikvej, siger han.

Værst er dog den nagen, han får i hjertet:

- Der er flere grunde til, at vi gerne vil have motorvej på det stykke, men den væsentligste er sikkerheden - at man pludselig skal ned i hastighed og op igen. Der er belæg for, at det giver problemer i form af uheld.

Derfor har en gruppe erhvervsfolk besluttet at lave en motorvejsgruppe "for at påvirke beslutningstagerne, så der kan bevilges penge." Foruden Jens Axel Birn udgør gruppen Søren Sloth, direktør og indehaver af Kinco, og Lotte Littau Kjærgaard, direktør for kreativitet og trivsel hos Creativ Company, samt i rollen rådgivere Anders Debel, direktør for Teknik og Miljø ved Holstebro Kommune, og Bolette van Ingen Bro, ejer og direktør i Navigators.

Den 17. maj indkalder motorvejsgruppen til møde på Vald. Birn i Holstebro.

- Vi håber på opbakning og vil gerne have samlet hele erhvervslivet fra Lemvig og Struer kommuner også. Man skal bare møde op og vise sin støtte, og vil man gerne deltage i motorvejsgruppen, så bliver vi glade. Vi har ikke involveret Herning, for det er et rent Holstebro-projekt. Det er fint, hvis man får bygget begge stykker (der er også et mindre stykke motortrafikvej syd for Herning, red.), men for Holstebro er det utroligt vigtigt, at de sidste syv kilometer nord for Herning kommer på plads, siger Jens Axel Birn.

Det handler om sikkerhed, image og nemmere transport for både de almindelige borgere og den arbejdskraft, man kan tiltrække, mener motorvejsgruppen.

- Det lyder til, at motorvejsbyggeriet er gået rigtigt godt og er foran både på budget og tid, så hvorfor ikke få lavet motorvejen helt færdig? Jeg har ikke belæg for det, men motortrafikvejen bør være nemmere at lave, fordi den ikke har nogen udfordringer, men er klar til en ombygning, siger Jens Axel Birn og tilføjer:

- Vi er taknemmelige for den motorvej, vi har fået, men skulle vi ikke få gjort arbejdet helt færdigt?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Calle hopper over træflisen

Annonce