Annonce
Holstebro

Ny miljøminister kommer til vestjysk ulvemøde

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen kommer til debatmøde om ulve 21. juni i Ulfborg, og her kan vestjyder fortælle ministeren, hvad de mener. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Miljø- og fødevareminister er med i panelet, når der 21. juni er et stort debatmøde om ulve i Vestjysk Fritidscenter.

VESTYLLAND: Danmark har haft en ret afdæmpet "ulveminister", siden Jakob Ellemann-Jensen (V) 2. maj blev miljø- og fødevarminister efter partifællen Esben Lunde-Larsen, som ville gøre det lettere at komme problemulve til livs.

Men nu får vestjyder en mulighed for at høre den nye minister - og fortælle ham, hvad de mener - når der 21. juni er debatmøde om ulve i Vestjysk Fritidscenter i Ulfborg, og hvor ministeren er med i panelet.

- Jakob Ellemann-Jensen har en lidt anden profil som minister end Esben Lunde. Jeg synes, det kunne være interessant at høre fra hestens egen mund, hvad han egentlig mener om ulvene, siger Anders G. Jacobsen, der har taget initiativ til mødet, og som er byrådsmedlem i Holstebro og folketingskandidat for Venstre.

- Mange vestyder er skeptiske over for ulven, og den generelle modstand mod ulven synes jeg ofte ikke blive taget seriøst. Folk der bor længere øst på, har åbenbart svært ved at sætte sig ind i, hvordan det er at leve med ulven. Og forstå mange er bekymrede og trætte af ulven.

- Her får de mulighed for selv at sige det til ministeren, og så kan vi høre hans svar, siger Anders G. Jacobsen.

På mødet er der et oplæg op ulvens genindvandring fra seniorforsker Peter Sunde fra Aarhus Universitet, mens de øvrige i panelet er fåreavler Jørgen Blazejewicz fra Storålam, Anders Bune, som, tidligere turistforeningsformand, som har skrevet en kronik om ulve samt Jan Eriksen, formand for Vildforvaltningsrådet, der er på vej med et forslag til revision af ulveforvaltningsplanen.

- Jeg forventer også, at vi på mødet vil kunne få at vide, hvad vildtforvaltningsrådet er nået frem til, siger Anders G. Jacobsen.

Han deltager ikke selv i panelet, men han har sine holdninger til ulven.

- Jeg mener, vi indenfor EU skal arbejde på at få ophævet fredningen af ulven, og så må vi finde løsninger indtil da. Jeg hører mange, der er utrygge ved at færdes i naturen på grund af ulven, og der er ikke fundet sikre løsninger, som hindrer, at får bliver dræbt af ulve, siger Anders G. Jacobsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce