Annonce
Holstebro

Ny miljøminister kommer til vestjysk ulvemøde

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen kommer til debatmøde om ulve 21. juni i Ulfborg, og her kan vestjyder fortælle ministeren, hvad de mener. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Miljø- og fødevareminister er med i panelet, når der 21. juni er et stort debatmøde om ulve i Vestjysk Fritidscenter.

VESTYLLAND: Danmark har haft en ret afdæmpet "ulveminister", siden Jakob Ellemann-Jensen (V) 2. maj blev miljø- og fødevarminister efter partifællen Esben Lunde-Larsen, som ville gøre det lettere at komme problemulve til livs.

Men nu får vestjyder en mulighed for at høre den nye minister - og fortælle ham, hvad de mener - når der 21. juni er debatmøde om ulve i Vestjysk Fritidscenter i Ulfborg, og hvor ministeren er med i panelet.

- Jakob Ellemann-Jensen har en lidt anden profil som minister end Esben Lunde. Jeg synes, det kunne være interessant at høre fra hestens egen mund, hvad han egentlig mener om ulvene, siger Anders G. Jacobsen, der har taget initiativ til mødet, og som er byrådsmedlem i Holstebro og folketingskandidat for Venstre.

- Mange vestyder er skeptiske over for ulven, og den generelle modstand mod ulven synes jeg ofte ikke blive taget seriøst. Folk der bor længere øst på, har åbenbart svært ved at sætte sig ind i, hvordan det er at leve med ulven. Og forstå mange er bekymrede og trætte af ulven.

- Her får de mulighed for selv at sige det til ministeren, og så kan vi høre hans svar, siger Anders G. Jacobsen.

På mødet er der et oplæg op ulvens genindvandring fra seniorforsker Peter Sunde fra Aarhus Universitet, mens de øvrige i panelet er fåreavler Jørgen Blazejewicz fra Storålam, Anders Bune, som, tidligere turistforeningsformand, som har skrevet en kronik om ulve samt Jan Eriksen, formand for Vildforvaltningsrådet, der er på vej med et forslag til revision af ulveforvaltningsplanen.

- Jeg forventer også, at vi på mødet vil kunne få at vide, hvad vildtforvaltningsrådet er nået frem til, siger Anders G. Jacobsen.

Han deltager ikke selv i panelet, men han har sine holdninger til ulven.

- Jeg mener, vi indenfor EU skal arbejde på at få ophævet fredningen af ulven, og så må vi finde løsninger indtil da. Jeg hører mange, der er utrygge ved at færdes i naturen på grund af ulven, og der er ikke fundet sikre løsninger, som hindrer, at får bliver dræbt af ulve, siger Anders G. Jacobsen.

Annonce
Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport For abonnenter

HB-midt godkender det ene point mod Vejgaard: - Af erfaring ved jeg, at det er et svært sted at vinde

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Holstebro For abonnenter

Vil have psykolog frakendt retten til at arbejde med børn: Tiltalt for overgreb på 15-årig klient

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce