Annonce
Navne

Ny leder på Sønderlandsskolen i Holstebro

Rasmus Højlund Sørensen. Pressefoto
Sønderlandsskolens nye skoleleder pr. 1. august bliver Rasmus Højlund Sørensen, der i dag er leder af Ulfborg Skole.

Holstebro: Den 48-årige Rasmus Højlund Sørensen er et kendt skoleansigt i Holstebro Kommune. I dag er han skoleleder på Ulfborg Skole, og fra 1998 til 2015 var han lærer på den tidligere Sct. Jørgens Skole i Holstebro. Han har stor erfaring og indsigt i specialområdet og har altid sat pris på mangfoldigheden i arbejdet med børn og unge.

- Sønderlandsskolen får en leder med et inkluderende mindset og stærke samarbejdsevner. Vi ved, at Rasmus har et vedholdende udviklingsfokus, der kan styrke skolens faglighed og fællesskab samt en ledelsesstil, der fungerer både på gulvet, på gangene, i klasserne og bag skrivebordet, siger Peter Fogde Mikkelsen, skole- og rådgivningschef i Holstebro Kommune

Rasmus Højland Sørensen besluttede for fem år siden at tage uddannelsen Diplom i ledelse og gå ledervejen på Ulfborg Skole. Først som afdelingsleder og senere som skoleleder.

Annonce

- Jeg har haft en fantastisk tid på Ulfborg Skole med et utal af erfaringer, som har været med til at forme og udvikle mig som leder, siger han.

Musikalsk profil-match

Kigger man på holstebroerens cv, fortæller det, at Rasmus er student fra Holstebro Gymnasium & HF, pædagogmedhjælper i Ellebæk Fritidshjem og Børnehaven Thorsvej samt uddannet på Nørre Nissum Seminarium.

Hele livet har han også brændt for musikken. Både som musikfaglig underviser og tovholder og på privat basis som musiker, kapelmester og lydmand i kommunes musikliv.

Og da Sønderlandsskolen er profilskole for kunst, kultur og musik og er ved at udvikle et tæt samarbejde med musikskolen og en række andre kulturinstitutioner, er den nye leders forhold til det kreative miljø en ekstra gevinst:

- Da jeg så jobopslaget til skolelederstillingen, blev jeg øjeblikkelig ramt. Skolen og lederprofilen matcher fuldstændig. Musik, kunst og kultur for alle, kombineret med en flerkulturel og mangfoldig elevgruppe, krydret med en sprogafdeling, der med fordel kan udvikles i et specialpædagogisk perspektiv samt et fokus på en helhedsskabende organisation. What's not to like?, spørger Rasmus Højlund Sørensen, og tilføjer:

- Jeg ser Sønderlandsskolen som et ideelt sted, hvor jeg kan varetage mange aspekter af den faglige og pædagogisk ledelse i samarbejde med ledelsesteamet, medarbejderne og forældrene. Og jeg glæder mig selvfølgelig også til at møde eleverne efter sommerferien. Det skal nok komme til at spille sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Annonce