Erhverv

Ny Løvbjerg-købmand vil være synlig i butikken

William Mikkelsen har arbejdet 10 år hos Bilka i Holstebro, hvor han er udlært og har været sektionschef. Efter to år hos SuperBrugsen i først Sunds og dernæst Vejle er han nu købmand og dermed leder af Løvbjerg i Struer. Foto: Allan Damgaard
29-årige William Mikkelsen er blevet ny købmand hos Løvbjerg i Struer. Han er glad for at være kommet til en familieejet supermarkedskæde, hvor der er stor selvbestemmelse i de enkelte butikker. Han kommer fra en stilling som uddeler i SuperBrugsen i Vejle.

Struer: "Er du ny her i butikken?".

Det spørgsmål fik William Mikkelsen forleden, da han sad ved kassen i Løvbjerg i Struer. Og ja, han er ny medarbejder hos supermarkedet på Holstebrovej. Rent faktisk er han den nye chef i butikken. Den nye købmand. Han er ikke bange for at løse de arbejdsopgaver, der måtte være behov for.

29-årige William Mikkelsen har netop afløst Steffen Halager, der efter seks år som leder af Løvbjerg i Struer er blevet fagkonsulent i Løvbjerg-kæden.

- Jeg skal som leder kunne alle funktioner i butikken, og jeg hjælper gerne dér, hvor der er behov for det. Jeg vil i det hele taget være meget synlig i butikken, selv om jeg selvfølgelig også skal løse nogle administrative opgaver på kontoret ind imellem. Men jeg har det bedst med at være så meget som muligt ude blandt kunder og medarbejdere, siger William Mikkelsen.

Han kommer fra en stilling som uddeler hos SuperBrugsen i Vejle. Han har tidligere været souschef hos SuperBrugsen i Sunds og ellers været 10 år i Bilka i Holstebro, hvor han også er udlært.

- Jeg var glad for jobbet hos SuperBrugsen i Vejle, som jeg kun havde i et halvt år. Det var et drømmejob. Men så blev jobbet her hos Løvbjerg i Struer ledigt, og der var nogen, der spurgte, om jeg ikke skulle prøve at kigge lidt nærmere på det. Det gjorde jeg så, og butiksformen i Løvbjerg tiltaler mig meget, siger William Mikkelsen, der er født og opvokset i Holstebro og i dag bor i Herning med sin kæreste.

Han kan godt lide det, han beskriver som det frie købmandsskab hos Løvbjerg - det er det, der driver ham i det daglige arbejde.

Jeg har aldrig talt timer. Det er en livsstil at være købmand.

William Mikkelsen, ny købmand hos Løvbjerg i Struer

Selvbestemmelse

- Der er en stor grad af selvbestemmelse i de enkelte butikker. Hvis vi f.eks. gerne vil sælge lokale fødevarer, så kan vi det - det gør vi f.eks. med Venø Kartofler. Vi kan langt hen ad vejen selv bestemme vareudbuddet, og hvad der skal tilbud på. Men vi er selvfølgelig også ansvarlig for, at det ender med et godt resultat på bundlinjen, siger William Mikkelsen, der mener, at der er en særlig Løvbjerg-ånd over kæden.

- Vi har en flad ledelsesstruktur, hvor det er let at komme i kontakt med den øverste chef. Man tager sig af hinanden, siger William Mikkelsen.

Løvbjergs historie går tilbage til 1926, hvor den første Løvbjerg-købmand åbnede i Torsted syd for Horsens. Siden bredte kæden sig ud over Jylland, og Løvbjerg åbnede supermarked i Struer i 1964 og har haft den nuværende butik siden 2008. Der er i dag 15 Løvbjerg-supermarkeder - 14 i Jylland og én i Odense. På Løvbjergs hjemmeside kan man læse, at Løvbjerg er Danmarks største familieejet supermarkedskæde.

- Her i Struer har vi en rigtig god placering ud til en trafikeret vej, siger William Mikkelsen, der er leder for 55 medarbejdere.

Cykler i fritiden

Han har lange arbejdsdage. En typisk arbejdsdag begynder kl. 7, og så er han som regel hjemme igen ved 18-tiden.

- Jeg har aldrig talt timer. Det er en livsstil at være købmand, siger William Mikkelsen.

Der bliver dog tid til lidt landevejscykling i fritiden i sommerhalvåret - gerne i selskab med faderen og de to brødre.

- Når vi ellers kommer i form, skulle vi gerne kunne klare en træningstur på 100 kilometer, siger William Mikkelsen.

0/0
Annonce
Erhverv

Århusianske iværksættere ryddede bordet ved prisfest

Erhverv

Dyb frustration: Nej til ny vej ind på Gimsinglundvej

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Sydjylland

Direktør til minister: Væk med barrierer for biogas i lastbiler

Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Sydjylland

Charmeoffensiv for en branche i bevægelse

Sydjylland

Det altid åbne værksted

Annonce