Annonce
Struer

Ny kommunaldirektør godkendt af byrådet

59-årige Jesper Thyrring Møller var tisdag aften i Struer for at hilse på hele byrådet, da han officielt blev godkendt som ny kommunaldirektør i Struer Kommune fra 1. februar 2020. Foto: Morten Stricker
Struer Kommune får ny kommunaldirektør med næsten 20 års erfaring fra et tilsvarende job i både Tørring-Uldum og Hedensted

Struer: Byrådet godkendte tirsdag aften valget af 59-årige Jesper Thyrring Møller som ny kommunaldirektør i Struer Kommune fra 1. februar 2020.

Jesper Thyrring Møller kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Hedensted Kommune, hvor han har stået i spidsen for både administrationen og samarbejdet med byrådet siden kommunesammenlægningerne i 2006.

Inden da var han i fem år kommunaldirektør i Tørring-Uldum Kommune, og ansættelsesudvalget i Struer Kommune har da også lagt vægt på hans erfaring, da der skulle træffes en beslutning efter de sidste samtaler med tre udvalgte kandidater, som var med i opløbet.

- Jesper Thyrring Møller udstråler den robusthed og den erfaring, vi har brug for i Struer Kommune, sagde borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), da Jesper Thyrring Møller var blevet præstenteret for det samlede byråd og formelt godkendt som ny kommunaldirektør i Struer Kommune efter Mads Gammelmarks pludselige afskedsansøgning på grund af sygdom til økonomi-, erhvervs- og bosættelsesudvalget 7. august.

- Jeg er sikker på, at han med sin mangeårige erfaring med kommunal topledelse og store interesse for den udvikling, Struer Kommune er inde i, kan være med til at bringe kommunen videre i den retning, byrådet har lagt, og sammen med ledelse og medarbejdere videreudvikle kommunen som et attraktivt sted at være borger og drive virksomhed, siger Niels Viggo Lynghøj videre i en pressemeddelelse fra Struer Kommune om ansættelsen af den nye kommunaldirektør.

Annonce

Jesper Thyrring Møller udstråler den robusthed og den erfaring, vi har brug for i Struer Kommune.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), Struer Kommune

Ros til byrådet

Jesper Thyrring Møller selv ser frem til det nye job.

Efter sammenlægningen af Hedensted Kommune med både Tørring-Uldum, hvor Jesper Thyrring Møller oprindeligt var kommunaldirektør, og Juelsminde Kommune kommer han fra en lidt større kommune end Struer.

- Men jeg ser nu ikke så meget på størrelsen, men mere på de opgaver, der venter mig, konstaterer han og roser byrådet i Struer Kommune for at have udstukket nogle gode rammer for det arbejde, han nu har påtaget sig.

- Struer Kommune har en klar retning og et stærkt fundament for udvikling, og det har jeg en enorm lyst til at bidrage til, siger han om sit umiddelbare indtryk af det udgangspunkt, han får som ny kommunaldirektør fra 1. februar.

Fra Grejs til Struer

Privat bliver Jesper Thyrring Møller indtil videre boende i Grejs ved Vejle.

- Med motorvejen helt til Holstebro er det ikke noget problem, forsikrer han efter sine første ture til Struer og retur.

Først til samtalerne med ansættelsesudvalget og tirsdag aften til den endelige godkendelse som ny kommunaldirektør i byrådet.

- Mine kolleger i Aarhus vil mange gange være længere om at nå på arbejde, selv om de bor betydeligt tættere på arbejdspladsen, konstaterer han.

Men på lidt længere sigt, vil han ikke afvise at skifte bopælen ud sammen med sin kone, Else-Marie, som har job som virksomhedskonsulent i Vejle Kommune, og rykke mod Struer.

- Vi betragter det lidt som en to-trins raket. Nu fik jeg jobbet, og når vores yngste datter, som går i 2.g bliver færdig på gymnasiet, er vi både mobile og klar til at flytte, siger han.

Jesper Thyrring Møller

1980: Værnepligt, Hvorup Kaserne

1981-83: Lærervikar, Aalborg Skolevæsen

1983-85: Pædagogmedhjælper, Skæringshus, Aarhus

1989-90: Undervisningsassistent, Økonomisk Institut, Aarhus Universitet

1990: Uddannet Cand.oecon, Aarhus Universitet

1991-94: Fuldmægtig, Socialforvaltningen, Børn- og Ungekontoret, Nordjyllands Amt

1994-95: Souschef, Social- og Sundhedsforvaltningen, Hadsten Kommune

1995-2000: Sekretariatschef, Hadsten Kommune

2000-2006: Kommunaldirektør, Tørring-Uldum Kommune

2006- : Kommunaldirektør, Hedensted Kommune

Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu skal vi have en ny børnehave

Struer

Kristian indtog Torvehallerne med storm

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce