Annonce
Vinderup

Ny klub på marinaen har fået vind i sejlene

Der er kommet vind i sejlene hos den nye sejlklub på Handbjerg Marina, som Kenneth Elgaard her på billedet har været med til at starte.
Handbjerg Sejlklub er nu blevet til virkelighed på marinaen.
Annonce

Handbjerg: Som mange andre gode ideer, startede ideen om at lave sejlklub i Handbjerg til en julefrokost.

- Det var med områdets fastboende. Der kom Lars Nicolajsen og sagde, at Skovshoved Sejlklub havde tre både til salg, fortæller 53-årige Kenneth Elgaard, der ligesom Lars er en af klubbens primus motorer.

Finansieringen til købet fik de hjælp til ft marinaen, og siden har en arbejdsgruppe været i gang med at sætte bådene i stand, så den første båd kunne sættes i vandet sidste fredag.

- De tager tid at sætte i stand. Vi har brugt lige godt 50 timer på den første båd, der er blevet poleret, bundmalet, skiftet motorolie på og rengjort indvendigt og udvendigt. Og jeg vil tro, at vi kan have den næste båd i vandet om en 14 dage, siger han.

Det første klubmøde afholdes den 17. juni. Indtil videre har klubben seks medlemmer, men Kenneth Elgaard tror, at klubben vil vokse med i hvert fald ti unge medlemmer, når klubaftenen er overstået.

Og det er netop de unge, begynderne, som klubben skal henvende sig til.

- Tanken er, at vi starter det op nu, og så er det egentlig de unge, vi håber, der tager over efter nogle år. Det er vigtigt at få trukket nogle unge mennesker til, for vi har jo bådpladser nok herude, og der skal der sælges nogle flere, så marinaen kan blive fyldt op, siger Kenneth Elgaard.

Annonce

Roen

Bådene er af typen Albin 78 Cirrus og er hver 26 fod lange. Nogle gode begynder-både, som Kenneth Elgaard kalder dem.

Han vil helst ikke ud med, hvad de har kostet. Men marinaen - og dermed sejlklubben - har fået dem til en "ganske fornuftig pris".

I de seks år, marinaen har eksisteret, har der endnu aldrig været en sejlklub på stedet, og det er ærgerligt, hvis man spørger Kenneth Elgaard. For sejladsen kan noget helt særligt.

- Det giver en ro i sjælen at komme ud - eksempelvis en dag som i dag, hvor der er fuldstændig stille omkring dig - ligesom i en svæveflyver. Det er den ro, man stræber efter, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce