Annonce
Lemvig

Ny kandidat klar for socialdemokraterne til valget i Lemvig Kommune

Tina Mortensen driver blandt andet Ponygården i Nørlem, hvor børn kan ride. Arkivfoto: Morten Stricker.
Partiformand er fortsat bekymret for at have for få kandidater til det kommende byrådsvalg

Lemvig: Socialdemokraterne i Lemvig er klar med endnu et navn på en kandidat til det kommende byrådsvalg i november. Det er Tina Mortensen, Nørlem, der blandt andet driver Ponygården.

Hun blev præsenteret, da partiet i sidste uge holdt generalforsamling i Bio-Huset i Lemvig, hvor 22 medlemmer deltog.

Dermed har den lokale partiafdeling fem kandidater klar til det kommende byrådsvalg. Men det er alligevel et bekymrende, lavt tal for den lokale formand, Ivan Møller Sørensen, i en tid, hvor partiet på landsplan har fået regeringsmagten og står stærkt i de fleste meningsmålinger.

Annonce

- Hvis vi følger landsgennemsnittet for Socialdemokratiet, vil vi have syv medlemmer i byrådet efter næste valg. Hvis vi skulle få så mange stemmer, som gennemsnittet tilsmiler os, så er vi rent faktisk i den situation, at vi ikke har kandidater nok til at udfylde pladserne. Det ville da være en skam, sagde formanden i sin beretning.

Optimisme

I dag har fire socialdemokrater sæde i byrådet. Tre af de nuværende medlemmer genopstiller ikke, og derfor er det stort set nye og uprøvede navne, der står på listen til det kommende valg.  Partiets spidskandidat, Lone Pilgaard Sørensen, er den eneste, der genopstiller. Alligevel har den lokale partiafdeling grund til at være optimistiske og håbe på at få flere kandidater i byrådet.

De blev valgt

Socialdemokraterne har nu fem byrådskandidater som er: Lone Pilgaard Sørensen (spidskandidat), Steen Madsen, Bent Wolder Mortensen, Allan Mose Jacobsen og Tina Mortensen (ny)

På generalforsamlingen skete der fere ændringer på tillidsposterne:

Jørgen Nielsen blev genvalgt som kasserer, og Allan Mose Jacobsen og Bent Wolder Mortensen blev genvalgt til bestyrelsen.

Gitte Fiskbæk udgik af bestyrelsen, efter eget valg. Derfor blev Loa Jacobsen fra Ramme nyvalgt til bestyrelsen.

Karl Hansen og Frank Rud stoppede efter en lang årrække som partiforeningens interne revisorer og nyvalgte blev Ole Byskov og Karsten Kragelund

- Nu har vi fem kandidater, der har givet endeligt tilsagn, men der er plads til flere kandidater, som vil være med til at trække Lemvig Kommune i den rigtige retning. Vi vil meget gerne have kandidater fra hele kommunen, sagde Ivan Møller Sørensen.

Formanden sagde i sin beretning, at han er tilfreds med byrådsmedlemmernes indsats i det forløbne år.

- Vi kan ikke vinde alle slag. Men ser man på den førte politik i Lemvig Kommune, så har det klare aftryk fra vores byrådsmedlemmernes virkelig gjort, at ingen kan påstå, der føres en særlig, liberal politik trods det store, liberale flertal, sagde Ivan Møller Sørensen.

Annonce

Tilliden er vundet

Generelt var han ikke overraskende glad for, at Socialdemokratiet igen er kommet til magten.

- Mette Frederiksen og regeringen har klaret det fremragende. De har styret Danmark godt og sikkert gennem Corona-krisen og har derved vundet danskernes tillid. Vi er meget glade for, at det ikke er en blå regering, der skulle føre os gennem pandemien, sagde Ivan Møller Sørensen, som også glædede sig over, at Mette Frederiksen sideløbende har arbejdet på at gennemføre flere af de sager, hun gik til valg på.

- Vi ser en regering, der gør op med de borgerlige partiers benhårde centraliseringsbølge gennem årtier, der har skævvredet Danmark og givet yderområder som Lemvig nogle helt urimelige vilkår at udvikle kommunen under. Vi glæder os over, at der nu bliver bedre mulighed for at låne til at købe fast ejendom i yderområderne, at der flyttes uddannelser ud fra de store byer, og at politireformen har medført mere nærpoliti. Det er bare begyndelsen, men det er svært ikke at være begejstret, sagde Ivan Møller Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Annonce