Annonce
Holstebro

Ny frisør melder udsolgt på fire timer - en anden har først ledige tider hen i maj

Nanna Bruzen åbner tirsdag egen salon. Alle tider de første to uger var stort set revet væk på en formiddag. Foto: Privat
Frisørerne strækker åbningstiden i begge ender, men det er ikke nok til at sikre alle kunder en tid i indeværende måned.

Holstebro: Efter at have samlet støv i godt tre måneder, kommer frisørsaksene til at gløde, når salonerne igen må åbne fra tirsdag den 6. april.

Hvormeget er kalenderen hos Nanna Bruzen et godt sandhedsvidne på. Søndag morgen gik hun ud med nyheden om, at hun åbner egen salon i Holstebro – fire timer senere var stort set alle tider væk.

- Der er kun fem herreklip-tider tilbage, og i ugen efter er der også meget tæt på være fuldt booket, fortæller Nanna Bruzen.


Det er lange dage, men jeg har forberedt mig så godt, jeg kunne. Jeg har lavet aftensmad til fryseren til et godt stykke frem. Så kan jeg både arbejde meget, men samtidig sørge for at børnene ikke skal være mere i institution, end de plejer.

Kristina Noesgaard, frisør.


Annonce

Aftensmad i fryseren

På Parkvej, ligeledes i Holstebro, lægger frisør Kristina Noesgaard ud med at arbejde fra seks morgen til fem aften i den første uge.

- Ja, det er lange dage, men jeg har forberedt mig så godt, jeg kunne. Jeg har lavet aftensmad til fryseren til et godt stykke frem. Så kan jeg både arbejde meget, men samtidig sørge for at børnene ikke skal være mere i institution, end de plejer, fortæller Kristina Noesgaard, der har endnu en grund til at få taget så mange timer som overhovedet muligt i den første åbningsuge.

Om godt en uge skal manden på kursus i en måned, så her er hun alene med tvillingerne på fire og storesøsteren på otte alle hverdage.

Efter godt tre måneder med tvangslukkede saloner forbereder frisørerne sig på arbejdsdage med et tocifret antal timer. Foto: Morten Stricker

Kristina Noesgaard har ikke online booking, så hun har været i gang med at ringe rundt til alle de kunder, der havde booket tid i januar - og det var der mange, der havde.

- Så min næste ledige tid er engang hen i maj, fortæller frisøren på Parkvej.

Hvad forventer du at se, at der kommer ind ad døren til salonen efter godt tre måneder uden mulighed for at komme til frisøren?

- Jeg forventer at se nogen, som er ret langhårede, men også nogen, hvor der skal rettes lidt op på nogle ting. Jeg har været i kontakt med mange, som fortæller, at konen har været lidt i gang med at studse manden. Der var også en kunde, som ringede og spurgte: Hvad skal jeg gøre, jeg har klippet ned til tre millimeter et sted, men det skulle have været ni millimeter. Der skal nok også være nogle kvinder, der er gået helt forkert af farven i et forsøg på at dække udgroninger, og hvor det kræver et par farvninger at komme tilbage, siger Kristina Noesgaard.

Annonce

Corona-reflektioner

Tilbage til den brostensbelagte Idomvej, over for Bager Max, hvor en tilbygning til huset har banet vej for en bedre balance i Nanna Bruzens liv. Hun har arbejdet som frisør i Holstebro de seneste 16 år - og faktisk tror hun, at hun kan takke coronaen for, at hun nu gør alvor af drømmen om egen salon.

- Når man går hjemme og har tid sammen med familien, så sætter det gang i nogle tanker og refleksioner om, hvad man vil med sit liv. Jeg har mand og tre store børn, der kan gå hjem efter skole. Jeg føler mig privilegeret over at blive herre i eget arbejdsliv, siger Nanna Bruzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv udstillinger, du skal se

Sport

44 sorte minutter knækkede HB på Sydfyn

Annonce