Erhverv

Ny forpagter godt fra start: Så er Venøkiosken åbnet igen

Carsten Nørager har boet på Venø i to år, og hans forpagtning af kiosken er hans første møde med den branche. Foto: Stine Kjærside
Carsten Nørager fra Venø åbnede for to ugers tid siden den lille kiosk på havnen på den lille ø, og det blev i påsken taget rigtig godt imod af de mange turister.

Struer: Venødagene med gratis færge hvor beboerne på den lille ø åbner op for turister i massevis var i fuld gang søndag, hvor vejret passede perfekt til en spadseretur ved havnen - og en is i den nyligt åbnede havnekiosk.

For små to uger siden åbnede Carsten Nørager Venø Havnekiosk for dette års sæson. Det er Carsten Nøragers egen første sæson som forpagter af kiosken - og hans første møde med det fag i det hele taget. Men man må sige, at han har fået sin ilddåb fra start. Hele påsken har det vrimlet med turister på Venø, og den nye forpagter har næsten ikke tid til at løsrive sig fra sin plads bag disken, hvorfra han laver isvafler i massevis.

- Vejret har jo bare været helt perfekt, må man sige, siger Carsten Nørager.

Folk er glade, solen skinner og det hele kører. Det kunne jo næsten ikke være bedre.

Carsten Nørager, forpagter af Venø Havnekiosk

Ny indretning

I påsken fik han hjælp til den travle kiosk af sine døtre, og Carsten Nørager har brugt tid og energi på at friske den lille kombinerede café og kiosk godt op. Der er kommet flere hyggeområder, en ny, smart indretning, og udover isvafler og iskugler sælger han sandwiches, fish'n'chips, øl, sodavand og kioskvarer.

- Jeg synes, der skulle være mulighed for at købe is her. Og så er der et par kvinder her på øen, som bager kager, som jeg så køber af dem og sælger her. Det er jo fantastisk, siger Carsten Nørager.

Han fortæller, at han generelt har fået stor opbakning af de andre beboere på øen, og at de sørger for at komme forbi for at støtte stedet. Og det gør turisterne også, lader det til, for der er en konstant lille kø, og Carsten Nøragers døtre går hurtigt frem og tilbage mellem bordene med mad og tager imod nye bestillinger.

- Folk er glade, solen skinner og det hele kører. Det kunne jo næsten ikke være bedre, siger Carsten Nørager.

Sejlerstue

Udover kiosken har Carsten Nørager også påtaget sig tjansen som havnefoged. I påsken var der flere sejlbåde i den lille havn, og også på det område har den nye forpagter sørget for lidt nyt.

- Vi har jo åbnet Sejlerstuen, hvor overnattende gæster selv kan lave mad, og der er gang i det, må man sige. I går var der harmonikamusik derinde, og det er jo fantastisk skønt. Jeg tror på, at hvis der er gang i sejlerstuen, så giver det flere gæstesejlere, siger han.

Alt i alt er den nye forpagter godt tilfreds med de første par åbningsuger, og han har forpligtet sig til at forpagte kiosken til og med oktober.

- Derefter skal vi have en snak og så se, hvad der skal ske.

Carsten Nørger kom til Venø for to år siden, da han efter mange år i Herning indfriede et gammelt ønske om at bo ved vandet.

- Og det er lige mig. Jeg havde alligevel planer om at bruge hele sommeren hernede på havnen, for her er jo så dejligt, og så gav det mening også at forpagte kiosken og blive havnefoged, forklarer han.

Men når påsken er forbi bliver det hverdag igen. På hverdage holder han havnekiosken åben mellem klokken 15 og 17.30.

- Sådan bliver det i hvert fald i lidt tid. Men med sådan en start er vi kommet rigtig godt i gang, siger Carsten Nørager.

Havnekiosken har fået et frisk pust og ny indretning. Foto: Stine Kjærside
0/0
Annonce
Erhverv

Vestjysk maskinforhandler måtte sælge ud for at bevare lokalt John Deere-salg

Erhverv

Profil Møbler lukker og flytter sydpå

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Erhverv

Dyb frustration: Nej til ny vej ind på Gimsinglundvej

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Appel til politikerne: Landbruget vil gerne være grønnere, men det kræver hjælp

Erhverv

Her er Østjyllands bedste iværksættere

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Annonce