Erhverv

Ny formand var med til at redde Vestjysk Bank

Kim Duus er valgt som ny bestyrelsesformand i Vestjysk Bank. Foto: Johan Gadegaard
Tidligere koncerndirektør Kim Duus fra Nykredit blev mandag valgt som ny bestyrelsesformand for Vestjysk Bank. Han var en af hovedmændene, da der skulle findes købere af statens aktier for to år siden.

Lemvig: Mandagens generalforsamling i Vestjysk Bank handlede i høj grad om bankens bedste resultat i mange. 296 millioner i overskud efter skat. Dermed kunne den afgående bestyrelsesformand Vagn Thorsager ikke ønske sig en bedre afsked efter syv år i bankens mest turbulente periode.

Mod slutningen af mandagens bankmøde blev den nye bestyrelsesformand valgt. Den nye mand er Kim Duus, der netop er stoppet som koncerndirektør i Nykredit.

Selv om Kim Duus har sit udgangspunkt i København, har han et stort kendskab til Vestjysk Bank. Den nye bestyrelsesformand var en af hovedkræfterne, da der skulle samles en gruppe købere af 80 procent af Vestjysk Bank-aktierne, der var på statens hænder. Nykredit var blandt de største opkøbere af statens aktier. Det køb faldt på plads i 2017, og mandag blev Kim Duus valgt som ny formand uden modkandidat.

- Jeg har kastet mig over opgaven, fordi jeg har en fælles historie med Vestjysk Bank, hvor jeg har haft en dialog med ledelsen og specielt med formand Vagn Thorsager om hvilke muligheder, der var for at få bankens kapitalgrundlag på højkant igen. Som bekendt lykkedes det i 2017. Helt uafhængig af det har jeg besluttet mig for at ville have en anden erhvervskarriere, hvor jeg ikke skal være operativ i det daglige men varetage bestyrelseserhverv, siger den nye bestyrelsesformand, der ser frem til opgaven.

- Jeg har veneration for Vestjysk Bank, og jeg synes, at det var en spændende og naturlig opgave at påtage mig, da jeg blev opfordret af bestyrelsen, siger Kim Duus, der mener, at den nye bestyrelse har en stærk bredde - både når det handler om geografi og kompetencer.

- I min tid i Nykredit har jeg arbejdet rigtig meget med lokale pengeinstitutter, og det har lært mig, at regionale og lokale pengeinstitutter betyder rigtig meget, og der er en grund til, at de som gruppe har haft markedsfremgang. Kunderne kan lide nærheden, og Vestjysk Bank har en fantastisk opbakning blandt sine kunder, siger Kim Duus, der endnu ikke vil kommentere bankens største opgaver og udfordringer, når han har talt nærmer med direktionen og den øvrige bestyrelse.

Mange roser til Thorsager

Kim Duus bliver formand for en bank, hvor både hans forgænger Vagn Thorsager og administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen flere gange i løbet af deres beretninger konstaterede at det er "en noget anden situation end for bare få år siden".

Den vending eller formuleringer i samme stil gik igen. Årets generalforsamling var den mest positive i adskillige år.

Men langt fra alle mørke skyer er drevet væk. De store nedskrivninger på landbruget er stadig en stor udfordring for Vestjysk Bank, der siden 2012 har været i voldsomt uvejr. Men pilen peger den rigtige vej, lød konklusionen fra ledelsen til aktionærerne.

Den afgående bestyrelsesformand, Vagn Thorsager, der kom til som administrerende direktør i 2012 og skiftede til bestyrelsesformand i 2015, fik store roser for sin indsats for banken. Både fra kolleger i bestyrelsen og små og store aktionærer i salen.

- Jeg er meget taknemmelig og glad for roserne. Det varmer, men jeg har ikke været en enmandshær. Jeg har været en del af et rigtig godt team. Jeg har været med i syv magre år, og jeg håber meget, at de fede år begyndte i 2018, lød det fra Vagn Thorsager.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ældre frivillige giver gratis, gode råd: - Det er ikke hensynsfuldt, når man lægger granitsten mellem fliser i fortov

Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Danmark

DMI varsler lokale skybrud og torden: Se om det rammer dit område

Holstebro

Efter uheld på Holstebromotorvejen: Begge spor igen farbare

Holstebro

Efter udvalgsmøde: Seks husejere i Halgård skal lave ændringer

Portræt For abonnenter

Datter og barnebarn lokker mormor nordpå

Holstebro

Køkkenproducent skruer op for blusset i Sverige

Holstebro

Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top

Annonce