Annonce
Holstebro

Ny flok ulvehvalpe set ved Ulfborg

30. juni 2017 blev dette første foto taget af de ulvehvalpe, som blev født i Ulfborg Plantage sidste år. Nu er der nye ulveunger et andet sted i området, oplyser Ulvetracking. Foto: Naturstyrelsen

To ulveunger er set krydse en vej ved Ulfborg, og dermed tyder alt på, at ulveparret fra Stråsø Plantage igen har fået hvalpe i år.

Annonce

ULFBORG: Sidste år fik ulveparret ved Ulfborg otte hvalpe - de første ulve født i Danmark i 200 år. Nu tyder alt på, at det samme ulvepar har fået ulveunger igen i år.

I hvert fald skrev gruppen Ulvetracking tirsdag på Facebook, at "To ulvehvalpe er blevet set her til morgen ved Ulfborg krydse en vej. Observation er gjort klokken 6.00".

For Peter Sunde, der er seniorforsker ved institut for Biosience på Aarhus Universitet, er det ikke nogen overraskelse, hvis der er et nyt kuld ulvehvalpe.

- Et ulvepar får normalt hvalpe hvert år, hvis der er føde, og vi har forventet, at der er født et nyt kuld. Vi har dog ikke fået observationer endnu, men det tager vi stille og roligt. Det kan skyldes, at de opholder sig et andet sted i området, hvor der ikke er opsat vildtkameraer, siger Peter Sunde.

Gruppen Ulvetracking deler ikke observationer af ulve med Naturhistorisk Museum i Aarhus, som står for den nationale ulveovervågning, hvor oplysningerne samles på ulveatlas.dk.

Kim Møller fra Ulvetracking siger til Jyllands-Posten, ulvehvalpene er set flere gange i år, men de opholder sig et andet sted end sidste år, og der er kun utydelige billeder af dem. Hidtil har gruppen holdt oplysningerne for sig selv.

"Vi ønsker ikke flere folk, der render rundt og leder efter ulveunger," siger han til Jyllands-Posten.

Det er ikke lykkedes Dagbladet at få kontakt med Kim Møller for at få uddybet, hvilken dokumentation der er for nye ulvehvalpe.

Ulveparret fra Stråsø er observeret flere gange i år, mens der formentlig er tre af de otte hvalpe tilbage i Danmark, efter fire er udvandret til Tyskland og en hunhvalp blev skudt ved Vind. Den ene af de tre hvalpe er en han, mens kønnet ikke er kendt på de to sidste.

Annonce

Ikke overrasket

Thomas Boesdal er en af de frivillige ulveobservatører, som har en aftale med Naturhistorisk Museum. Han er med i den gruppe, som har sendt flest observationer til det nationale ulveatlas. Han har ikke fået fotos af de nye ulvehvalpe.

- Men det er ikke overraskende, for det havde jeg heller ikke på dette tidspunkt sidste år. Hvalpene skal være større, før de kommer på tur med forældrene, og så skal de nok komme forbi vores kameraer, hvis de er der, siger Thomas Boesdal.

I 2017 blev der allerede taget fotos af ulvehvalpe 30. juni.

- Men det var især private fotos, og det er jo ikke sikkert, at folk har lyst til at stå frem efter den virak, der var om ulve sidste år.

- Desuden kan ulvegraven være flyttet til et sted, hvor vi ikke har kameraer, siger Boesdal.

I private plantager kan der ikke opsættes kameraer uden tilladelse, og også i statsskove kan der være begrænsninger omkring offentlige stier.

Leif Meldgaard er en anden af de frivillige ulveobservatører, som sender fotos til Ulveatlas, og han har omkring 15 kameraer i Stråsø-området.

- Det er da lidt underligt, hvis ingen endnu har fået fotos af hvalpene i år, og så får man da sine tvivl, om der er nye hvalpe. Men ulvegraven kan også være flyttet til et nyt sted, og efterhånden som de bevæger sig på en større radius, vil de blive observeret på kameraer, hvis der er nye hvalpe, siger Leif Meldgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce