Kultur

Ny film har allerede solgt 500 billetter i Struer

Apollon fik for nyligt nye sæder og nyt design i to af biografsalene, og der satses stort med mange visninger af den nye Marvel-film. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Den kommende Avengers-film Endgame, der har premiere 24. april, lagde billetsalget ned og skabte lange køer, da billetterne blev frigivet onsdag. Også i Struer er den nye superheltefilm populær.

Struer: 24. april går det løs i biografer landet over, når Marvel-filmen "Avengers: Endgame" får premiere. Og det kunne godt tyde på, at det er en film danskerne glæder sig til.

I hvert fald var der så mange, der ville købe billet til premieren, da de blev frigivet onsdag formiddag klokken 10, at man kunne ende med at sidde i kø i mere end en time bare for at komme ind på biografernes bestillingssider.

- Det kom lidt bag på mig, at der var så mange, der ville have billet, siger Jørn Lundme, biografdirektør i Struer for Apollon Struer.

Han fortæller, at der onsdag blev solgt omkring 500 billetter til Avengers: Endgame til Apollon til de første par dages visninger.

- Jeg har lige lagt en ekstra spilletid op for onsdag, så nu har vi en onsdag, der har fire forestillinger af den samme film i både 2D og 3D, som varer tre timer, siger Jørn Lundme.

Der er dog endnu mulighed for at komme ind og se den stort hypede film i Apollon på premieredagen, kan man se, hvis man klikker sig ind på Apollons hjemmeside.

- Man skal også huske, at hele landet er knyttet sammen i bestillingssystemet. Så folk i Vestjylland sidder og venter i samme kø som nogen, der gerne vil købe billet i Vordingborg og så videre, siger Jørn Lundme.

Det kom lidt bag på mig, at der var så mange, der ville have billet.

Jørn Lundme, biografdirektør

Længe siden

Det er dog længe siden, at biografdirektøren kan huske en film, der har haft så stort tryk på billetsalget før premieren.

- Der var knald på, når der kom en ny Ringenes Herre-film eller en ny med Harry Potter. Ellers har der ikke rigtig på samme måde været noget siden den sidste 50 Shades of Grey-film havde premiere, husker Jørn Lundme.

Avengers: Endgame er den 22. film i rækken af superheltefilm fra Marvel-universet, der startede tilbage i 2008 med den første Iron Man-film med Robert Downey Jr.

Siden er publikum blevet introduceret til en stor række superhelte fra Marvel-universet, heriblandt Black Panther, Captain America, Black Widow, Hulk, Thor og Captain Marvel.

I den sidste Avengers-film, Infinity War, lykkedes det den onde skurk Thanos at udslette halvdelen af universet, og det er de overlevende helte, man kommer til at følge i den 22. og foreløbigt sidste Marvel-film, der altså har premiere 24. april.

0/0
Annonce
Kultur

Er det en skraldespand? Ny udstilling åbner på museet i dag

Kultur

Hvidbjerg Bank bliver hovedsponsor for ny festival

Kultur

Se billederne: Onsdagskoncerter indledt med Beatles og Quinee

Kultur For abonnenter

Ny bog: Svenske Greta Thunbergs vej til at blive klimaaktivist

De fleste har hørt om 16-årige Greta Thunberg. Den unge, svenske kvinde, som fysisk ligner en lille pige, er blevet verdensberømt, siden hun begyndte sin skolestrejke for klimaet siddende uden for Sveriges Riksdag. Hun har talt i FN, mødt paven og er nomineret til Nobels fredspris. Men hvem er hun - inderst inde? Hvad har formet hende? Og hvad driver hende? Er det egne bekymringer, eller er det snarere forældrene og indflydelsesrige voksne? Det meste af det får man svar på i en ny bog ”Scener fra hjertet - et liv med klimaaktivisme og Aspergers”. Ifølge bogens forside er den skrevet af Greta sammen med far, Svante Thunberg, mor, Malena Ernman, og søster, Beata Ernman. Men den førende stemme er mor Malena, som skriver i jeg-form. Om sig selv, sin mand, og om sine døtre. Bagest i bogen bringes nogle af Gretas taler. Malena har været en feteret operasanger, grandprix-sangerinde m.m. og synger stadig. Faren har været skuespiller, men droppede karrieren, da han og Malena fik døtrene. Den lille familie har været hårdt udfordret af psykiske diagnoser. Malena skriver om sig selv, at hun fik diagnosen ADHD som 45-årig, at far Svante er gået gennem livet som en ”totalt stilsikker parodi på en person med Aspergers syndrom”, men aldrig har fået stillet en diagnose. Det har til gengæld døtrene. Lillesøster Beata har ADHD med træk af Aspergers, OCD (tvangshandlinger og tvangstanker) og ODD (adfærdsforstyrrelse knyttet til ADHD) Greta har Aspergers, højtfungerende autisme og har også været drevet af tvangstanker og tvangshandlinger. Hun er også ramt af såkaldte selektiv mutisme, hvor man kan have fine talefærdigheder i én sammenhæng, men være stum i andre. Da Greta går i 5. klasse holder hun op med at spise, bliver underernæret, men med udsigt til indlæggelse begynder hun langsomt at spise udvalgte fødevarer igen. Det viser sig også, at Greta har været mobbet i skolen, hvor hun er blevet holdt systematisk udenfor.

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Kultur

Sidste dag med Kentaurlandsbyen

Annonce