Annonce
Navne

Ny festivalformand har været hofchef for Prins Henrik

Klassiske Dages nye bestyrelsesformand, Michael Nellemann, har blandt andet været hofchef for prins Henrik, kultur- og presseråd på den danske ambassade i Paris og museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling. Arkivfoto: Linda Kastrup
Michael Bjørn Nellemann er navnet på den nye bestyrelsesformand for Klassiske Dage – Holstebro International Music Festival, som i oktober afvikles for 17. år i træk.

Holstebro: Alle veje fører til Rom, men vil man opleve kultur på højt plan, er det nu ikke så ringe endda at tage motorvejen til Holstebro. Her afvikler Holstebros internationale festival, Klassiske Dage, fra 26. september til 3. oktober og for 17. år i træk, en festival med optræden af danske og internationale stjerner .

I år bliver det med en ny bestyrelsesformand ved roret.

Den 52-årige Michael Bjørn Nellemann er for nylig tiltrådt som ny bestyrelsesformand for Klassiske Dage. Han kommer med et imponerende CV og mange års erfaring fra ledende stillinger inden for kunst og kultur - lige fra job som selvstændig kunstauktionarius til posten som kultur- og presseråd ved den danske ambassade i Paris og til stillingen som hofchef for Prins Henrik.

Annonce

Forbindelsen til Klassiske Dage begyndte med et møde med festivalens stifter, fløjtenist Janne Thomsen.

- Jeg mødte Janne første gang for cirka 15 år siden, da jeg arbejdede på ambassaden i Paris, hvor Janne også boede dengang. Jeg hørte hende optræde i forbindelse med jobbet, og hun fortalte om Klassiske Dage-festivalen, som hun havde stiftet hjemme i sin fødeby, Holstebro. Og så har jeg fulgt lidt med i, hvordan det er gået med hende og festivalen sidenhen, fortæller Michael Bjørn Nellemann.

Meget for pengene

Han er selv vokset op i Herning og er derfor på hjemmebane i det midt- og vestjyske, så det er faktisk også blevet til et par besøg som publikum ved tidligere års Klassiske Dage.

- Det er virkelig imponerende, hvad Janne Thomsen og festivalen har fået bygget op hen over 16-17 år. Det er jo blevet en hel institution i Holstebro og omegn, hvor danske og internationale stjerner hvert efterår kommer til byen og optræder. Kommunen og borgerne får virkelig meget kultur for pengene, mener Michael Bjørn Nellemann.

Michael Nellemann driver sin egen boghandel i København og har desuden en række bestyrelsesposter. Den nyeste er som formand for Klassiske Dage i Holstebro. Foto: Linda Kastrup

Han er ikke selv udøvende musiker, men musik har altid fyldt meget i hans liv.

- Jeg er en ”glad lytter” af klassisk musik. I mit job som kulturråd i Paris og senere som hofchef for Prins Henrik, som i øvrigt også holdt utrolig meget af musik, handlede det ofte om kunst og kultur, siger Michael Bjørn Nellemann.

Jeg synes, det er godt tænkt. Jazz er med til at få flere ind for at opleve musikken, så man rammer lidt bredere. Og det er nytænkende, at man for eksempel slutter en festivalaften på en uhøjtidelig måde med stemningsfuld jazz og whiskysmagning

I dag bor han igen i Danmark, nu på Frederiksberg. Og der bliver tit spillet musik derhjemme.

- Jeg kan høre al slags musik, fra pop til rock eller klassisk. Men det er en helt særlig oplevelse, når klassisk musik bliver spillet ”live” på instrumenter uden forstærker og med de her usædvanligt dygtige musikere, som sidder ganske få meter fra dig, så du kan se deres positurer og mimik, siger den nye festival-formand og fortsætter:

- Klassisk musik har et ry for at være svært tilgængelig. Det er ærgerligt, for den er den faktisk ikke. Derfor er jeg også glad for, at Klassiske Dage gør meget ud af at invitere børn og unge ind for at få det, som ofte er deres livs allerførste møde med klassisk musik.

Annonce

Jazz på programmet

Klassiske Dage har indgået et tæt samarbejde med et andet Holstebro-bysbarn, nemlig jazztrommeslager Anders Mogensen, og der vil også i år kunne opleves både klassisk og jazz i Holstebro.

Michael Bjørn Nellemann

52-år, uddannet civiløkonom og kunsthistoriker med sidefag i kommunikation.

Begyndte sin karriere som indehaver af en kunstauktion og som vurderingsmedarbejder og auktionarius.

Fik ved årtusindskiftet arbejde som kultur- og presseråd ved den danske ambassade i Paris.

Vendte 11 år senere hjem til Danmark for at blive museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling.

2015-2018: Hofchef for Prins Henrik.

Har de seneste år været direktør for Det Obelske Familiefond.

Driver i dag egen boghandel på Vesterbro i København.

Har en række bestyrelses- og tillidsposter, blandt andet som formand for Rungstedlundfonden, formand for Danmarkshuset i Paris, bestyrelsesmedlem i kunstmuseet HEART i Herning og jurymedlem for Wegner Prisen.

Har fem børn. En af drengene er ifølge sin far meget, meget talentfuld pianist.

- Jeg synes, det er godt tænkt. Jazz er med til at få flere ind for at opleve musikken, så man rammer lidt bredere. Og det er nytænkende, at man for eksempel slutter en festivalaften på en uhøjtidelig måde med stemningsfuld jazz og whiskysmagning, siger Michael Bjørn Nellemann.

Han glæder sig til samarbejdet med Janne Thomsen og teamet af professionelle og frivillige.

- Min rolle bliver at hjælpe Janne og byen med det, som man gerne vil opnå med Klassiske Dage. Jeg ved, det er en målsætning at stå endnu stærkere på hjemmebane i Holstebro og omegn. Og så skal vi gerne have endnu flere lokale publikummer ind til koncerterne, siger formanden.

Den nye bestyrelsesformand afløser Per Erik Veng. I forbindelse med formandsskiftet har bestyrelsen samtidig fået et nyt lokalt medlem, Helle Sigh, der er adm. direktør for herregården Nr. Vosborg.

Annonce
Sport For abonnenter

Karakterbogen: Damgaard stjal rampelyset på Brammings store aften

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH indkasserede nederlag i Brammings rekordkamp

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Hvis nye barselsregler giver flere børn i institutionerne, så  må vi bare håndtere det

Struer

Borgmesterens sidste budgetaftale: Enigt byråd vil løfte tagene

Erhverv

Lyd fra Lydens By skrev historie: 50.000 koncertgæster til The Minds Of 99 i Parken fik leveret vellyd af lokalt firma

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Navne

Flemming blev sendt til Grønland for at slagte lam: - Det var en gave at få sådan et tilbud fra fagforeningen

Holstebro

Han var fuld, påvirket af narko og endte på taget i Vandkraftsøen

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Erhverv

Gårdejer undrer sig: Blev bedt om at tilbagekalde grillpølser efter fire timer langt besøg

Holstebro For abonnenter

Spidskandidater: Nærmest umuligt at hente stemmer, men vælgermøder er ikke spild af tid

Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

Annonce