Annonce
Kultur

Ny festival til Holstebro: Har tørvejr og musiknavne på plads

Medina var i 2011 med til at åbne Gråkjær Arena med det første musikalske arrangement i hallen, og i 2020 kommer hun til at indvie den nye Vandkraft-festival. Foto: Morten Pedersen/Scanpix
Kræfterne bag det lukkede Rock i Holstebro går nu sammen om en tørskoet festival. Datoen forbliver den samme, men koncept og spillested er nyt.

Holstebro: Man kan forsøge at gøre alt så godt som muligt: Planlægge langt udefra. Bruge masser af frivillige timer. Finde den rette musik. Mad. Boder.

Én ting kan dog opløse enhver positiv hensigt; regn.

Den realitet har folkene bag det nu konkursramte Rock i Holstebro erfaret. Det var Kulturforeningen Rock i Holstebro, der officielt stod for festivalen, men det var en idé, der er udsprunget og drevet af frivillige kræfter fra fodboldklubben Måbjerg IF.

Nu melder klubben - sammen med de øvrige foreninger, som frivilligt giver en hånd med - sig klar til en ny festival.

- Det er en festival, der hele tiden er under udvikling, og derfor tager vi også stadig mod gode ideer. Dets store DNA bliver dog, at der er tørvejrsgaranti samt den teltfest-stemning, der kan blive, forklarer tidligere Rock-formand, Jørn Bruun fra Måbjerg IF.

Omdrejningspunktet bliver nemlig et stort mastetelt med plads til 2500 publikummer. Derudover opstilles yderligere et telt med bar, borde og bænke i.

Annonce

Vandkraft

Festivalen har fået navnet Vandkraft.

- Med den nye festival har vi prøvet at lægge gamle vaner væk og i stedet være omstillingsparate og tænke helt nyt, og vi håber, at gæsterne vil bakke op om dét, samt at der er tørvejrsgaranti. Alt er nyt, på nær datoen, siger Jørn Bruun.

Festivalen beholder Rock i Holstebros faste spilletidspunkt (den tredje lørdag i juni), således finder Vandkraft sted den 20. juni i år - dørene åbnes klokken 13, og musikken stopper klokken 23.15. Ligesom konceptet, så er stedet også nyt. Festivalen placerer sig i Folkeparken, ved Søvej og Ringvejen tæt på TV Midtvest.

Musikken består i debut-året af Medina, L.I.G.A., Joey Moe, Decco Band samt to navne, der endnu ikke er på plads. Billetprisen - alt afhængig af, hvor tidligt billetten købes - koster 250-350 kroner.

- Vi bestræber os langt hen ad vejen på at præsentere musik, som ikke lige kan opleves i nabokommunen - Medina spiller godt nok også til Haze over Haarum i år, men ellers... Og så betragter vi festivalen som en byfest, som vi på sigt håber kan blive en del af en samlet byfest i Holstebro, der starter tidligere på ugen, og hvor det her så er afslutningen på den uge, siger Jørn Bruun.

Ikke meningen

Rock i Holstebro gik konkurs efter 18 år, da 2019-udgaven endte med et minus på 200.000 kroner, og den negative egenkapital nåede 700.000 kroner. Alligevel var man klar til at fortsætte, men da to ud af 35 kreditorer sagde stop, gjorde Rockforeningen det samme.

Jørn Bruun melder om en generel opbakning - og et forsøg på at se fremad, selvom nogle har mistet penge i konkursen.

- Det var slet ikke meningen, at vi ville lave noget igen i år, men mange har sagt, at der manglede noget - en byfest, hvor en tur på toilettet kan tage en time til halvanden, fordi man møder så mange, man kender. Det DNA vil vi gerne holde fast i og føre videre. "Gamle venner, nye bekendskaber", plejer vi at sige, siger Jørn Bruun og tilføjer:

- Vi har kun teaset med festivalen i vores nærmiljø, og her er responsen positiv, og på under to døgn har vi snart 1000 følgere på Facebook. Det er for os en indikation på, at der skal ske et eller andet. Det hul håber vi på at kunne lukke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce