Annonce
Kultur

Ny festival: - Fint nok med hjælpepakke, men vi er sådan set mere interesseret i, hvad der sker i næste uge

Vandkrafts kunstnere er de samme , som blev annonceret sidste år; blandt andre Jonah Blacksmith, hvor dette koncertbillede -  fra Jelling Musikfestival - stammer fra. Vandkraft er en af sommerens tidligste begivenheder, og det er blevet overvejet at flytte datoen, men man har valgt at holde fast. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Festivalen Vandkraft håber efter halvandet år fortsat på at blive en ny byfest. Uvished omgiver også dette års planer - lidt endnu måske.

Holstebro: Vandkraft har en plan, og kun én plan.

Holstebros nyeste festival venter efter halvandet år fortsat på at kunne spille den første strofe. Corona aflyste sidste års debut, og udsættelsen - til den 19. juni i år - er ikke sikker på at undgå en ny aflysning.

- Vi kører efter vores plan A, hvilket er, at Vandkraft bliver til noget. Har man en plan B, C og D, er man ikke 100 procent fokuseret på plan A, siger en af arrangørerne, Jørn Bruun fra Måbjerg IF.

Eventuelle ændringer ligger dog klar i baghovedet: Man er klar til at droppe teltet i år, hvis det skulle være en hindring, og selvom Vandkraft højst vil sælge 2500 billetter, kan området i Folkeparken ved særlige afstandskrav laves stort nok, svarende til 8000-10.000 mennesker.

Annonce

Vi hungrer

For nylig blev en række partier enige om eventuel kompensation til sommerens festivalarrangører for en halv milliard kroner.


Vi er så langt, at vi sådan set bare skal trykke på knappen og begynde billetsalget. Men vi har også behov for at få besked, for hvornår er det for sent til at sælge alle billetter.

Jørn Bruun, Måbjerg IF.


- Det er fint nok med hjælpepakke, men vi er sådan set mere interesseret i, hvad der sker i næste uge, siger Jørn Bruun.

Til den tid ventes regeringen at fremlægge planer for en genåbning samt udsigten for sommerens arrangementer.

- Vi er så langt, at vi sådan set bare skal trykke på knappen og begynde billetsalget. Men vi har også behov for at få besked, for hvornår er det for sent til at sælge alle billetter, spørger Jørn Bruun.

- Men vi har den positive hat på. Det havde vi godt nok også sidste år, men nu er sygdommen ikke længere ukendt. Der er tests, vacciner og så videre, så vi burde stå stærkere, tilføjer han.

Trøst må man finde de mindste steder, og for Vandkraft er det blandt andet, at statsminister Mette Frederiksen i en debat rakte hånden i vejret til spørgsmålet om, hvem der regnede med at deltage i en udendørs festival denne sommer.

- Vi er jo ligesom Nostalgifestivalen en festival bestående af lokale kræfter, som gerne skal kunne generere penge til lokale foreninger. Overskuddet bliver i byen, og selv får vi ikke en krone i løn; vores løn er, at Måbjerg IF og andre foreninger får penge. Vi hungrer bare efter at komme i gang, siger Jørn Bruun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

HB skifter ud på trænerbænken

Annonce