Annonce
Kultur

Ny event vil tiltrække 12.500 mennesker: Skal genstarte kultur- og fritidslivet

Street food, storskærm og musik er blot nogle af de indslag, der skal udgøre "Sommer Hang Out", hvis alt går, som arrangørerne håber. Arkivfoto: Morten Stricker
En 18 dage lang event kaldet "Sommer Hang Out" skal i juni sparke liv i kultur- og fritidslivet efter corona. - Der er en tørst efter, at der sker noget, siger arrangør.

Holstebro: Der er en plan B.

- Sundhed og sikkerhed kommer frem for alt. Ingen tvivl om det, fastslår direktør for Slagteriet, Pia Stræde Palmelund, om risikoen for en aflysning grundet corona.

Men Slagteriet og en lang række samarbejdspartnere håber på Plan A, og det er en 18 dage lang event kaldet "Sommer Hang Out" fra den 10. til den 27. juni i år, hvor man går efter at kunne tiltrække op til 12.500 besøgende.

Annonce


Vi må understrege, at planerne aldrig kommer til at ske på bekostning af sikkerheden.

Pia Stræde Palmelund, direktør, Slagteriet S/I.


- Er det nu sådan, at alle er vaccineret til den tid, er det træls, at der ikke sker noget som helst. Vi ved, at der er en tørst efter, at der sker noget, og vi er taknemmelige for vores samarbejdspartnere, som ikke ønsker, at alt går i stå, men vi er også bevidste om, at sådan en udmelding kan have den modsatte effekt, og her må vi understrege, at planerne aldrig kommer til at ske på bekostning af sikkerheden, siger Pia Stræde Palmelund.

Katalysator

Sommer Hang Out vil byde på aktiviteter, der er målrettet såvel finkulturen, den folkelige kultur som idræts- og fritidsområdet.

Sommer Hang Out

Sommer Hang Out 2021 vil ifølge ansøgningen spænde over følgende arrangementer:

Street Food Festival, gadeidrætsfestival, storskærm (med blandt andet Danmarks fodboldkampe til EM, børnebio, drive-in bio på cykel og aktiviteter for seniorerne), forestillinger og performances bl.a. Mnemozyne, Vali Theatere, pop-up-indslag fra Holstebro Kommunes kultur- og fritidsliv, sankt Hans-bål, Mega Vinyl-Marked, Second Hand Bazar, åben Skate Hal v. Hal 19, Mini Street Market Summer Edition – design marked, Cardboard Wars, ponyridning for de mindste, yoga-sessioner, hip hop og street dance, graffiti-work shop, kunstudstilling, live-koncerter med lokale up-coming musikere, folkedans og cirkusartister.

Der er søgt om 100.000 kroner hos kommunens kultur- og fritidsudvalg, og forud for mandagens møde indstiller forvaltningen, at der ydes et tilskud på 75.000 kroner til arrangementet "under forudsætning af, at arrangementet kan afholdes i forhold til sundhedsmyndighedernes anbefalinger."

Forvaltningen vurderer desuden, at "arrangementet kan være en vigtig katalysator i forhold til at genstarte kultur- og fritidslivet i Holstebro Kommune," ligesom en stor publikumsmæssig appel fremhæves.

Størstedelen af aktiviteterne vil være gratis at deltage i, og foruden det ansøgte beløb vil begivenhederne blive finansieret af Slagteriets aktivitetsmidler og samarbejdspartnerne.

Ifølge Pia Stræde Palmelund er man forberedt på at skulle aflyse, drosle ned eller noget helt tredje. Men at der er god plads, arrangementerne er spredt over flere dage, og at man overvejer eventuelt at kunne gøre brug af hurtigtest til ikke-vaccinerede, giver en tro på, at Sommer Hang Out vil kunne finde sted.

Annonce
Sport For abonnenter

Topscorer og matematikgeniet Mirsad havde regnet det hele ud: - Jeg havde læst lidt på vinden og skruede den op i hjørnet for at fjerne spindelvævet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland: Hus på Jegindø solgt for 210.000 kroner

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce