Annonce
Navne

Ny eskadrillechef i Nordvestjylland

Den nye eskadrillechef Susanne Aagaard. PR-foto

Skive: 1. juli tiltræder Susanne Aagaard som ny eskadrillechef i Flyverhjemmeværnseskadrille Limfjorden. Den nye chef har været medlem af Flyverhjemmeværnet i 11 år og har løst en række opgaver i eskadrillen, seneste som eskadrillens materielansvarlige. Hun har dermed været den som havde styr på eskadrillens samlede materiel.

Susanne Aagaard er 38 år, uddannet møbelsnedker og folkeskolelærer og bosat i Skive sammen sin mand Michael Schmiegelow.

- I eskadrillen er Susanne meget vellidt og har været meget samvittighedsfuld i sit virke i eskadrillen, så jeg er helt sikker på at beslutningen om, at eskadrillen får Susanne som eskadrillechef er den helt rigtige beslutning, siger den nuværende eskadrillechef kaptajn Chris Oxholm i en pressemeddelelse.

Han skal i fremtiden gennemføre inspektioner af Flyverhjemmeværnets 30 eskadriller rundt i hele landet.

Eskadrillen løser operative opgaver for Flyvevåbnet, når Flyvevåbnet kalder. Eskadrillens medlemmer kommer blandt andet fra Skive, Struer, Nykøbing Mors, Thisted og Hanstholm.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Annonce