Annonce
Holstebro

Ny danseforestilling om kønsidentitet

Black Box Dance Company Holstebro har premiere på danseforestillingen, The Danish Girl, i 2021. Foto: Ditte Chemnitz
Black Box Dance Company har fået rettighederne til at skabe en danseforestilling af romanen, The Danish Girl. Det sker i samarbejde med den verdensberømte koreograf, Tim Rushton, og Vejle Musikteater.
Annonce

Holstebro: Mens mennesker i hele verden kæmper med deres kønsidentitet og overvejer operative indgreb, sætter Black Box Dance Company Holstebro nu fokus på det højaktuelle tema med danseforestillingen, The Danish Girl.

Det fremgår af en pressemeddelelse.


Men vi mangler endnu at finde den helt rigtige til at bære hovedrollen. Værket vil være en ode til Einars overgang til sit sande jeg Lili - under tiden skræmmende og smertefuldt, men altid drevet af den indre stemme, håb og mod – hvilket kræver et helt særligt talent at løfte.

David C. Price, producent.


Forestillingen er baseret på romanen fra 2000, der handler om danske Einar Wegener. Han fik  som den første i verden foretaget en kønskorrigerende operation og blev til kvinden Lili Elbe tilbage i 1930.

Annonce

Mangler hovedrollen

- Black Box Dance Company har som det første danseteater modtaget rettighederne til at skabe en danseforestilling på basis af romanen. Vi har i den anledning allieret os med Vejle Musikteater som co-producent og den prisbelønnede koreograf, Tim Rushton, som vi ser umådeligt meget frem til at arbejde sammen med, siger associeret kunstnerisk leder og producent hos Black Box Dance Company Holstebro, David C. Price.

- Men vi mangler endnu at finde den helt rigtige til at bære hovedrollen. Værket vil være en ode til Einars overgang til sit sande jeg Lili - under tiden skræmmende og smertefuldt, men altid drevet af den indre stemme, håb og mod – hvilket kræver et helt særligt talent at løfte, fortsætter han.

The Danish Girl får premiere i Vejle Musikteatret torsdag den 28.oktober 2021 efterfulgt af forestillinger i Holstebro og en landsdækkende turné.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce