Annonce
Struer

Ny daginstitution med et grønt twist på vej i Struer

Sådan ser den nye daginstitution i Struer midtby ud på tegningerne. Grafik: Udlånt af Struer Kommune
100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn kan se frem til at flytte ind i en moderne institution med levende grønt på både væg og tag.
Annonce

Struer: Der skal bygges en ny daginstitution på en del af grunden, hvor Struer Østre Skole tidligere var i midtbyen. Det blev politikerne i Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg orienteret om på udvalgets seneste møde.

Beslutningen er truffet i byrådet, og det, der er besluttet, er, at der skal bygges en institution til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn.

Projektet er udbudt som en såkaldt omvendt licitation, hvor arkitekterne skal konkurrere på, hvor meget Struer Kommune kan få for 25,5 millioner kroner.

I processen er der i samarbejde med institutionens ledere, personalerepræsentanter og forældrerepræsentanter udarbejdet et vejledende byggeprogram. Dette program er brugt i forbindelse med udbuddet som en beskrivelse af opgaven.

Vi taler her om så stor en opgave, at der er krav om et EU-udbud. Det betyder, at ydelsen har været i prækvalifikation i EU, hvor der blev valgt fem firmaer til at give bud på opgaven, som det hedder i orienteringen til de lokale politikere.

Det bliver en moderne institution, som giver vores personale de bedste muligheder for at udøve det hverv, som de er knald gode til.

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Annonce

Grønt på taget

Alt sammen er nu endt med, at Meissner + Sigh Arkitekter fra Skive er kommet med et bud på den nye daginstitution i Struer midtby, og det er formet som et v, der lige er blevet presset lidt ud til siderne fra midten af.

- Det bliver en moderne institution, som giver vores personale de bedste muligheder for at udøve det hverv, som de er knaldgode til, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget Peter Vestergaard (R).

Hele grundtanken i Lydens By er ifølge udvalgsformanden tænkt ind i byggeriet og dets udearealer, og så har tankerne også kredset om det grønne, hvor en levende, grøn plantevæg og grønt på tagene er med i planerne.

- Det er forslag, som man kan have med. Nu skal vi lige se, om det kan holdes inden for rammerne, men det har fungeret fint andre steder, og så giver det jo bare et grønt twist, som jeg i hvert fald godt kan lide, siger Peter Vestergaard.

Den nye institution skal være klar til indflytning efter sommerferien i 2020

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Flag for Benny og første skoledag

Annonce