Annonce
Struer

Ny daginstitution med et grønt twist på vej i Struer

Sådan ser den nye daginstitution i Struer midtby ud på tegningerne. Grafik: Udlånt af Struer Kommune
100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn kan se frem til at flytte ind i en moderne institution med levende grønt på både væg og tag.

Struer: Der skal bygges en ny daginstitution på en del af grunden, hvor Struer Østre Skole tidligere var i midtbyen. Det blev politikerne i Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg orienteret om på udvalgets seneste møde.

Beslutningen er truffet i byrådet, og det, der er besluttet, er, at der skal bygges en institution til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn.

Projektet er udbudt som en såkaldt omvendt licitation, hvor arkitekterne skal konkurrere på, hvor meget Struer Kommune kan få for 25,5 millioner kroner.

I processen er der i samarbejde med institutionens ledere, personalerepræsentanter og forældrerepræsentanter udarbejdet et vejledende byggeprogram. Dette program er brugt i forbindelse med udbuddet som en beskrivelse af opgaven.

Vi taler her om så stor en opgave, at der er krav om et EU-udbud. Det betyder, at ydelsen har været i prækvalifikation i EU, hvor der blev valgt fem firmaer til at give bud på opgaven, som det hedder i orienteringen til de lokale politikere.

Annonce

Det bliver en moderne institution, som giver vores personale de bedste muligheder for at udøve det hverv, som de er knald gode til.

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Grønt på taget

Alt sammen er nu endt med, at Meissner + Sigh Arkitekter fra Skive er kommet med et bud på den nye daginstitution i Struer midtby, og det er formet som et v, der lige er blevet presset lidt ud til siderne fra midten af.

- Det bliver en moderne institution, som giver vores personale de bedste muligheder for at udøve det hverv, som de er knaldgode til, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget Peter Vestergaard (R).

Hele grundtanken i Lydens By er ifølge udvalgsformanden tænkt ind i byggeriet og dets udearealer, og så har tankerne også kredset om det grønne, hvor en levende, grøn plantevæg og grønt på tagene er med i planerne.

- Det er forslag, som man kan have med. Nu skal vi lige se, om det kan holdes inden for rammerne, men det har fungeret fint andre steder, og så giver det jo bare et grønt twist, som jeg i hvert fald godt kan lide, siger Peter Vestergaard.

Den nye institution skal være klar til indflytning efter sommerferien i 2020

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce