Annonce
Struer

Ny daginstitution bliver alligevel ikke færdig til sommer

Det er her, den nye daginstitution i Struer midtby skal bygges. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Projektet med at bygge en ny og moderne daginstitution i Struer midtby skal på ny i licitation, og det kommer til at skubbe det hele i en tre til fire måneder.

Struer: Tilbage i august besluttede et flertal i byrådet i Struer Kommune bestående af Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre at sige ja til et planlagt byggeri af en ny daginstitution i Struer midtby.

En ny og moderne institution, som skulle opføres på den grund på Gimsinghovedvej, hvor Struer Østre Skole tidligere lå.

Oprindeligt lød projektet på en daginstitution med plads til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn, men da det kom i licitation i forhold til håndværkerydelser, viste det sig at blive mere end fem millioner kroner dyrere end de 25,5 millioner, der var sat af til det.

Det fik dengang politikerne i børne- og uddannelsesudvalget til at bede om tal for, hvad behovet egentlig er, hvilket endte i et notat over antallet af børn, som var indskrevet i børnehave og vuggestue i Struer midtby pr. 15. august 2019.

Dette - også dengang - aktuelle tal blev så sammenlignet med den kapacitet, der vil være i Struer by, når den nye daginstitution på Gimsinghovedvej stod færdig.

Resultatet var, at så ville der være en ledig kapacitet på 92 børnehavepladser i alt i Struer by.

Annonce
Det forskyder det hele i en tre-fire måneder.

Jørn Bech Ladekjær, centerchef

Om igen

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) præsenterede derfor på byrådsmødet i august sidste år en anden løsning.

Den gik ud på at skære 25 børnehavepladser af den kommende institution, så der frem for 100 blev plads til 75 og ligeledes fjerne ti vuggestuepladser, så der i stedet for 50 blev plads til 40.

Borgmesteren fik i den sammenhæng også lige forklaret, at beslutningen om at bygge den nye daginstitution i midtbyen jo var en, byrådet traf tilbage i 2017 i forbindelse med budgetforliget for 2018, så der for fremtiden ville være tre institutioner i Struer by.

Det fremlagte ændringsforslag kunne altså Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre stemme for, og det, de reelt sagde ja til, var, at man på nær 800.000 kroner fandt de millioner, der manglede.

800.000 kroner var nemlig, hvad manøvren med at skære pladser af byggeriet, var blevet vurderet til at kunne reducere prisen med.

Den vurdering har nu vist sig ikke at holde stik, og projektet skal i omlicitation, som Jørn Bech Ladekjær, der er centerchef i Struer Kommunes Teknisk Drift og Anlæg, forklarer det.

Skubber det hele

Det, der nu skal bydes ind på, er den politisk vedtagne model med plads til 75 børnehavebørn og 40 vuggestuebørn.

Og grunden til omlicitationen er, at besparelsen på de 800.000 kroner ikke kunne opnås, da projektet efter at være blevet reduceret kom tilbage til håndværkerne, som oprindelig havde budt ind på opgaven.

- Vi havde fået arkitekten til at regne på, hvad man kunne forvente i afslag på at lave den (daginstitutionen, red.) mindre, fortæller Jørn Bech Ladekjær, der yderligere kan fortælle, at byggeriet, som skulle have været i gang omkring årsskiftet, nu i stedet forventes at kunne gå i gang midt i marts.

- Det forskyder det hele i en tre-fire måneder, siger Jørn Bech Ladekjær.

Der vil formentlig gå en fire ugers tid, før den nye licitation er overstået, og man ved, hvem der skal bygge den nye institution i Struer midtby, som altså skulle have stået færdig til august.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce