Annonce
Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Mogens Eliassen er ny afdelingsdirektør hos Salling Bank i Vinderup. Han er også kendt som indsatsleder hos Nordvestjyllands Brandvæsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Mogens Eliassen er i denne uge begyndt som ny afdelingsdirektør hos Salling Bank i Vinderup. Han fortsætter som indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen.

Vinderup: Salling Banks Vinderup-afdeling har i denne uge fået ny afdelingsdirektør.

I Vinderup er der to banker tilbage i form af Sparekassen Vendsyssel og Salling Bank, der fusionerede med det tidligere Vinderup Bank for syv år siden.

Den nye mand i direktørstolen hos Salling Bank er 52-årige Mogens Eliassen, der senest kommer fra en stilling som erhvervsrådgiver hos Sydbank i Holstebro. Tidligere var han leder af Sparekassen Thys afdeling i Holstebro. En lignende funktion havde han hos Danske Andelskasser i Holstebro. Mogens Eliassen har meget stort kendskab til den lokale bankverden, da han også har arbejdet hos Vestjysk Bank og Ringkjøbing Landbobank.

- Det er en spændende opgave, som jeg glæder mig meget til. Jeg kender Salling Bank som et robust og stærkt pengeinstitut. Med min baggrund i Holstebro håber jeg også på at kunne få kunder med fra Holstebro, efter at det ikke længere er så nødvendigt at komme ind i banken længere, siger Mogens Eliassen.

I Holstebro-området er Mogens Eliassen også kendt for sit arbejde som indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen.

Det fortsætter uændret, selv om han skifter arbejdsplads til Vinderup.

- Det er stadig min store interesse, hvor jeg gerne vil være med til at gøre en forskel. Det er det, jeg bruger min fritid på, mens andre bruger den på opgaver i idrætsklubber og andre foreninger, siger Mogens Eliassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce