Annonce
Holstebro

Ny campus er håndsrækning til hovedstaden

Dansk Talentakademis nye bygning i midtbyen holdt onsdag rejsegilde. Den skal efter planen stå i begyndelsen af næste år. Foto: Jørgen Kirk

Det skotter ikke på de store ord eller forventninger med den nye DTA Campus: Med en mulig undtagelse i USA så findes der ganske enkelt ikke et tilsvarende talentmiljø andre steder.

Annonce

Holstebro: Der er kun én ulempe ved det kommende campus, der bygges til Dansk Talentakademi (DTA):

Der findes ingen at blive inspireret af.

Sådan er udsigten fra forreste linje, og den position rykker man op i med den nye campus, siger leder af DTA, Søren Taaning.

- Den bliver helt speciel, og et eller andet sted bliver den et eksempel på, at provinsen giver en håndsrækning til hovedstaden, for med campus skabes en mulighed, der ikke findes i København, siger Søren Taaning og tilføjer, at der i det nye hus bliver tale om en dualisme i form af bosætning og et fagligt miljø.

DTA indeholder fem kunstlinjer, og for første gang samles de under et tag. Det er ganske enkelt unikt, hvilket blev gentaget i talerne, da der onsdag var rejsegilde.

- Det bliver ubestridt Danmarks stærkeste hus inden for talentudvikling, sagde bestyrelsesmedlem og formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Leif Brøgger (V), blandt andre.

Den udmelding er Søren Taaning enig i.

- Det bliver det sted i Danmark med den mest gennemtænkte platform til de forskellige kunstarter. Det er unikt, at der er det faglige miljø og et ekstra hus til det. Jeg er ikke i tvivl om, at sådan en konstruktion ikke findes andre steder, siger han og erkender, at med gode forhold følger et stort ansvar:

- Nu hvor campus kommer, er det så op til os, at vi får potentialet foldet ordentligt ud, og her er der både muligheder og ulemper, for der findes ikke noget lignende andre steder, på nær nogle få steder i USA.

Campus giver mulighed for noget, man har sukket efter: At tilbyde især den store københavnske kulturmasse et sted at opholde sig og lære og lære fra sig. Lignende forhold finder man end ikke i hovedstaden, siger DTA-lederen.

- Vi skal være et sted, hvor man møder verden. Ikke kun Holstebro, men hele verdenen. Vi folder verdenen ud i Holstebro, og den vil komme her, fordi vi nu tilbyder muligheden for at se, hvad der rører sig, og vi samler det hele. De muligheder findes også i en storby som København, men her skal man flere steder hen for at finde dem. Nu koncentrerer vi indsatsen og samler den et sted, lover Søren Taaning.

Den nye campus

Dansk Talentakademis nye campus bygges på Sønderbrogade i Holstebro - på den anden side vejen af Musikteatret Holstebro.Følges tidsplanen, skulle bygningen stå klar til i begyndelsen af 2018. Den vil rumme 35­-40 boliger, men der er også mulighed for koncerter, opvisninger, fortællinger og øvelser på bygningens øverste etage under den åbne himmel. Der er desuden lavet LED-lysbånd, der giver bygningen en effektlysning, som kan bruges ved særlige lejligheder.

Søren Taaning. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Annonce