Annonce
Holstebro

Ny campus er håndsrækning til hovedstaden

Dansk Talentakademis nye bygning i midtbyen holdt onsdag rejsegilde. Den skal efter planen stå i begyndelsen af næste år. Foto: Jørgen Kirk

Det skotter ikke på de store ord eller forventninger med den nye DTA Campus: Med en mulig undtagelse i USA så findes der ganske enkelt ikke et tilsvarende talentmiljø andre steder.

Holstebro: Der er kun én ulempe ved det kommende campus, der bygges til Dansk Talentakademi (DTA):

Der findes ingen at blive inspireret af.

Sådan er udsigten fra forreste linje, og den position rykker man op i med den nye campus, siger leder af DTA, Søren Taaning.

- Den bliver helt speciel, og et eller andet sted bliver den et eksempel på, at provinsen giver en håndsrækning til hovedstaden, for med campus skabes en mulighed, der ikke findes i København, siger Søren Taaning og tilføjer, at der i det nye hus bliver tale om en dualisme i form af bosætning og et fagligt miljø.

DTA indeholder fem kunstlinjer, og for første gang samles de under et tag. Det er ganske enkelt unikt, hvilket blev gentaget i talerne, da der onsdag var rejsegilde.

- Det bliver ubestridt Danmarks stærkeste hus inden for talentudvikling, sagde bestyrelsesmedlem og formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Leif Brøgger (V), blandt andre.

Den udmelding er Søren Taaning enig i.

- Det bliver det sted i Danmark med den mest gennemtænkte platform til de forskellige kunstarter. Det er unikt, at der er det faglige miljø og et ekstra hus til det. Jeg er ikke i tvivl om, at sådan en konstruktion ikke findes andre steder, siger han og erkender, at med gode forhold følger et stort ansvar:

- Nu hvor campus kommer, er det så op til os, at vi får potentialet foldet ordentligt ud, og her er der både muligheder og ulemper, for der findes ikke noget lignende andre steder, på nær nogle få steder i USA.

Campus giver mulighed for noget, man har sukket efter: At tilbyde især den store københavnske kulturmasse et sted at opholde sig og lære og lære fra sig. Lignende forhold finder man end ikke i hovedstaden, siger DTA-lederen.

- Vi skal være et sted, hvor man møder verden. Ikke kun Holstebro, men hele verdenen. Vi folder verdenen ud i Holstebro, og den vil komme her, fordi vi nu tilbyder muligheden for at se, hvad der rører sig, og vi samler det hele. De muligheder findes også i en storby som København, men her skal man flere steder hen for at finde dem. Nu koncentrerer vi indsatsen og samler den et sted, lover Søren Taaning.

Den nye campus

Dansk Talentakademis nye campus bygges på Sønderbrogade i Holstebro - på den anden side vejen af Musikteatret Holstebro.Følges tidsplanen, skulle bygningen stå klar til i begyndelsen af 2018. Den vil rumme 35­-40 boliger, men der er også mulighed for koncerter, opvisninger, fortællinger og øvelser på bygningens øverste etage under den åbne himmel. Der er desuden lavet LED-lysbånd, der giver bygningen en effektlysning, som kan bruges ved særlige lejligheder.

Søren Taaning. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce