Annonce
Holstebro

Ny campus er håndsrækning til hovedstaden

Dansk Talentakademis nye bygning i midtbyen holdt onsdag rejsegilde. Den skal efter planen stå i begyndelsen af næste år. Foto: Jørgen Kirk

Det skotter ikke på de store ord eller forventninger med den nye DTA Campus: Med en mulig undtagelse i USA så findes der ganske enkelt ikke et tilsvarende talentmiljø andre steder.

Holstebro: Der er kun én ulempe ved det kommende campus, der bygges til Dansk Talentakademi (DTA):

Der findes ingen at blive inspireret af.

Sådan er udsigten fra forreste linje, og den position rykker man op i med den nye campus, siger leder af DTA, Søren Taaning.

- Den bliver helt speciel, og et eller andet sted bliver den et eksempel på, at provinsen giver en håndsrækning til hovedstaden, for med campus skabes en mulighed, der ikke findes i København, siger Søren Taaning og tilføjer, at der i det nye hus bliver tale om en dualisme i form af bosætning og et fagligt miljø.

DTA indeholder fem kunstlinjer, og for første gang samles de under et tag. Det er ganske enkelt unikt, hvilket blev gentaget i talerne, da der onsdag var rejsegilde.

- Det bliver ubestridt Danmarks stærkeste hus inden for talentudvikling, sagde bestyrelsesmedlem og formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Leif Brøgger (V), blandt andre.

Den udmelding er Søren Taaning enig i.

- Det bliver det sted i Danmark med den mest gennemtænkte platform til de forskellige kunstarter. Det er unikt, at der er det faglige miljø og et ekstra hus til det. Jeg er ikke i tvivl om, at sådan en konstruktion ikke findes andre steder, siger han og erkender, at med gode forhold følger et stort ansvar:

- Nu hvor campus kommer, er det så op til os, at vi får potentialet foldet ordentligt ud, og her er der både muligheder og ulemper, for der findes ikke noget lignende andre steder, på nær nogle få steder i USA.

Campus giver mulighed for noget, man har sukket efter: At tilbyde især den store københavnske kulturmasse et sted at opholde sig og lære og lære fra sig. Lignende forhold finder man end ikke i hovedstaden, siger DTA-lederen.

- Vi skal være et sted, hvor man møder verden. Ikke kun Holstebro, men hele verdenen. Vi folder verdenen ud i Holstebro, og den vil komme her, fordi vi nu tilbyder muligheden for at se, hvad der rører sig, og vi samler det hele. De muligheder findes også i en storby som København, men her skal man flere steder hen for at finde dem. Nu koncentrerer vi indsatsen og samler den et sted, lover Søren Taaning.

Den nye campus

Dansk Talentakademis nye campus bygges på Sønderbrogade i Holstebro - på den anden side vejen af Musikteatret Holstebro.Følges tidsplanen, skulle bygningen stå klar til i begyndelsen af 2018. Den vil rumme 35­-40 boliger, men der er også mulighed for koncerter, opvisninger, fortællinger og øvelser på bygningens øverste etage under den åbne himmel. Der er desuden lavet LED-lysbånd, der giver bygningen en effektlysning, som kan bruges ved særlige lejligheder.

Søren Taaning. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Holstebro

De vil i byrådet og skal forvalte et budget på to-tre milliarder - men at forvalte 2,3 meter fra fortovskant til plakatkant kniber gevaldigt...

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Tiltalt havde efterspurgt Rasmus Paludan: Da han dukkede op, kom hun ikke

Navne For abonnenter

Engelske Theresa har i 20 år taget hånd om balletbørn i Holstebro: - Jeg elsker at undervise dem, der gerne vil undervises

Sport

Corona-isolationen er slut: Dina Thorslund har igen fuld fart på

Livsstil

Mikkel og hans familie holder juleaften for ti børn og 25 voksne, der enten er ensomme eller har det svært økonomisk

Struer

Plan om renovering: Forening vil hive fiskerleje ud ad dødvande

Erhverv For abonnenter

Jeg står stadig op klokken fem og nyder morgenstilheden

Kultur

Arrangør bag Streetfood: - Det var ikke godt nok - vi må kigge indad

Holstebro

Vil give sosu-elever løn under praktik: Vi er nødt til at gøre det mere attraktivt

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur

Museumsleder stopper: Jesper håber på at hente de sidste millioner hjem til Struer, inden han starter i Randers på mandag

Vestjylland For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Erhverv

Efter rekordregnskab: Møbelvirksomhed køber konkurrent

Annonce