Annonce
Holstebro

Ny Café Olde får ingen økonomisk håndsrækning

Den nye Cafe Olde, som vil have åben to dage om ugen i Laden, bliver stiftet på tirsdag. Der er dog ikke udsigt til, at foreningen får del i de godt 40.000 kroner, som ligger tilbage, efter Støtteforeningen for Seniorhuset blev nedlagt. Arkivfoto: Morten Stricker
Selv om den nye ældrecafé i Laden ser sig som en fortsættelse af aktiviteter i Seniorhuset, vil nedlagt støtteforening hellere bruge restformue på ældrebus, og det støtter kommunen.
Annonce

HOLSTEBRO: På tirsdag er der stiftende generalforsamling i Café Olde, som skal erstatte det behov for samvær blandt ældre, der har været klemt siden Café Sønderland blev nedlagt - og tilbudet først flyttet til Seniorhuset og senere lukkede som et åbent tilbud.

Støtteforeningen bag den nye Café Olde i "Laden", har anmodet om at få del i de godt 40.000 kroner, som står tilbage, efter Støtteforeningen er blevet nedlagt.

Men den tidligere støtteforening har i stedet anbefalet, at pengene bruges til at købe en bus til det nye Seniorhuset på Birkehøj, som kun er for visiterede brugere.

- Vi mener, at de visiterede ældre har det største behov. Det er den svageste grupper, og dem bliver der flere og flere af, og de mangler virkelig en bus. Derfor er det vores prioritering, siger Karin Villerup, som var formand for den nu nedlagte støtteforening.

- Den nye Cafe Olde er for en gruppe af ældre, der bedre kan klare sig selv og skaffe penge. Samtidig er det ikke et kommunalt tilbud, tilføjer Karin Villerup, som dog understreger, at hun fortsat ked af, at Seniorhuset med en blandet gruppe af raske og visiterede borgere blev nedlagt.

På tirsdag skal social- og sundhedsudvalget tage stilling til, hvem der skal have pengene fra den nedlagte støtteforening.

Samtidig ønsker den nye Cafe Olde, at kommunen skal stå som ejer af de ting, der købes ind til cafeen, og fordeler et restbeløb ved en nedlæggelse. Og at det bliver skrevet ind i støtteforeningens vedtægter.

Det ser Jens Kristian Hedegaard (V), formand for social- og sundhedsudvalget, ikke et problem i.

- De gør en stor indsats, og hvis de gerne vil have kommunen som bagstopper, så er det en lille ting for os, siger Hedegaard.

Til gengæld mener kommunens jurist ikke, at Cafe Olde kan få penge, fordi han vurderer, det ikke er en fortsættelse af aktiviteter for Seniorhusets brugere.

- Jeg har udfordret dette, men når juristen fastholder det, så kan vi som politikere ikke fordele penge til caféen, siger Jens Kristian Hedegaard.

Annonce

Starter alligevel

Leif Carøe, som er en af initiativtagerne bag det nye Café Olde, har dog en plan B, hvis foreningen ikke får pengene.

- Hvis vi får nej til at få del i pengene, vil vi søge om 20.000 kroner hos Veluxfonden. Det vil måske kunne forsinke opstarten, hvis vi ikke har penge til køb af spil og andre ting til aktiviteter, siger Leif Carøe.

- Mange ældre tripper for, at vi skal komme igang, men hvis jeg blot ved, at vi får penge, vil jeg selv kunne lægge pengene ud, tilføjer han.

Til gengæld har han ikke hel forståelse for, at den gamle støtteforening hellere vil bruge pengene på en bus.

- Det beløb vil jo ikke strække til meget mere end det højre forhjul, for en handicapbus koster over 600.000 kroner, siger han.

Støtteforeningen for Café Olde holder i øvrigt stiftende generealforsamling tirsdag den 12. marts klokken 14, hvor socialudvalget holder møde om formiddagen.

- Der kom 65 til et orienteringsmøde om Café Olde - langt flere end forventet. Jeg forventer nogenlunde samme antal på tirsdag, siger Leif Carøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce