Annonce
Holstebro

Ny bog om læreren, der bor på den nedlagte skole

Helt til venstre står Annette Bager, der har skrevet et afsnit i bogen. Arne Hartelius står ved siden af hende, mens forfatter Jens Erik Villadsen har stillet sig til højre for bogens hovedperson. Pressebillede
I 67 år har Arne Hartelius boet på den for længst nedlagte Risbæk Gl. Skole i Klosterheden. Samtaler gennem fire år med hovedpersonen danner ramme om en ny bog.
Annonce

Holstebro/Lemvig: Året er 1953 i Klosterhede Plantage.

Midt i skoven ligger der en lille skole, og hertil kommer en nyuddannet lærer fra København, Arne Hartelius. Han er vokset op i Nordsjælland, og kontrasten til den ensomt beliggende skole midt i ingenting er kolossal.

Nu er vi i året 2020, og Arne bor stadig på skolen i skoven. Skolen blev dog nedlagt for over 60 år siden, men han har fået lov at blive boende.


Det er samlet set en fortælling om et menneske midt i den vestjyske skov, som lever af og med naturen.

Jens Erik Villadsen, forfatter


Arne har fortalt om årene mellem de to nedslag til forfatter Jens Erik Villadsen fra Holstebro, og erindringerne er nu beskrevet i bogen, Arne Hartelius.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Annonce

Kærlighed til natur

Det er historien om den store kærlighed til naturen, især fuglene, som Arne har observeret og talt op månedsvis i alle årene - ja helt fra han var fem år.

Det er også historien om, hvordan skolegangen var i en lille landsbyskole i 1950’erne. Og det er samtidig også en beretning om et liv som spejderleder i 1950'- og 1960’erne.

I bogen er der eksempler på, hvordan Arne oplevede den vestjyske kultur og humor.

Bogen afrundes med et afsnit, der er skrevet af lærerens tidligere elev Annette Bagger, som fortæller om sin skoletid. Hun er i dag bosiddende i Holstebro.

Det er samlet set en fortælling om et menneske midt i den vestjyske skov, som lever af og med naturen.

Bogen kan bestilles på forfatterens hjemmeside, vestjyder.dk, eller i hvilken som helst af landets boghandlere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Holstebro

Plastic-affald blev selvantændt

Annonce