Annonce
Struer

Ny bil-festival trækker kendisser til Struer

Komikeren Frank Hvam skal være med til at kaste glans over Dansk Elbil Festival, der afvikles på havnen i Struer i næste måned. Arkivfoto: Morten Pape

Komikeren Frank Hvam er en af de kendte, der skal være med til at synliggøre Dansk Elbil Festival i Struer i juni.

Struer: Der er kendte folk, som kører elbil, og de kan helt bogstaveligt være med til at udbrede kendskabet til mulighederne og fordelene.

Det er baggrunden for, at folkene bag den planlagte elbil-festival i Struer har hyret komikeren Frank Hvam og tegneren Anders Morgenthaler til at deltage i arrangementet, der afvikles på havnen i Struer 23. juni.

- Jeg tror, det er noget, der kan være med til at gøre det ekstra attraktivt, siger projektleder Thomas Eilskov Jensen, der er marketingkonsulent i Jysk Energi.

Helt konkret skal Frank Hvam og Anders Morgenthaler være med i et panel, hvor de skal svare på spørgsmål fra de besøgende på elbil-festivalen, som er den første af sin art i Danmark.

Annonce

Både Frank Hvam og Anders Morgenthaler kører elbil til daglig. Som energiselskab vil vi gerne slå et slag for, at flere overvejer at vælge den løsning. Det kan lade sig gøre med det udvalg, der er på markedet i dag.

Thomas Eilskov Jensen, marketingkonsulent, Jysk Energi.
Flere kendisser skal deltage i et panel, som svarer på spørgsmål fra de besøgende til elbil-festivalen. Her er det tegneren Anders Morgenthaler. Arkivfoto

De kører faktisk elbil

- Både Frank Hvam og Anders Morgenthaler kører elbil til daglig. Som energiselskab vil vi gerne slå et slag for, at flere overvejer at vælge den løsning. Det kan lade sig gøre med det udvalg, der er på markedet i dag, siger Thomas Eilskov Jensen.

Det er også lykkedes for arrangørerne at få meteorolog Jesper Theilgaard med. Han kører dog i ikke elbil - endnu da.

I spørgepanelet skal de tre svare på alt, der har med elbiler at gøre, og arrangørerne forventer, at der kommer en del spørgsmål om priserne og mulighederne for at lade batterierne op.

Der vil også være rig lejlighed til, at de besøgende kan prøve en tur i en elbil.

- Det skal være nemt at få en prøvetur, og der skal være adskillige modeller i flere prisklasser at vælge imellem, lyder det fra arrangørerne.

Anna Hilden har kørt elbil i flere år og sidder i bestyrelsen for Forenede Danske Elbilister (FDEL). Hun kommer også med til arrangementet i Struer. Arkivfoto

Passer til danskernes behov

- Vi vil gerne vise, at det godt kan lade sig gøre. De her biler passer til de fleste danskeres behov. Det er ikke så svært, som mange måske tror, siger Thomas Eilskov Jensen, der glæder sig over, at det bliver lige netop Struer, som bliver vært for den første Dansk Elbil Festival.

- Det bliver en fed event, der lander i Struer, siger han.

Elbilfestivalen får også besøg af en person, som næsten er selvskrevet til at deltage, nemlig Anna Hilden, som er med i bestyrelsen for Forenede Danske Elbilister (FDEL). Det oplyser arrangørerne.

Meteorolog Jesper Theilgaard skal med til elbil-festivalen, der afvikles i Struer 23. juni, og han skal også deltage i spørgepanelet. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce