Annonce
Holstebro

Vil gøre skibakke til cykelbakke: MTB'ere ønsker legeplads i Vestre Plantage

Eksempel på udformning af en bane med nedkørsel i en MTB bikepark: Ill: MTB Holstebro/Bob&Leth
Stadig flere cykler mountainbike, og nu ønsker klub en egentlig bikepark i Vestre Plantage - og med fire forskellige nedkørsler i forskellig sværhedsgrad mærket blå, rød og sort som en skiløjpe.
Annonce

HOLSTEBRO: Der er helt nye planer i det område i Vestre Plantage, hvor der i mange år har ligget en skibakke. Men der er næppe udsigt til meget sne, og nu er den nedslidte tovbane pillet ned.

Det er mountainbike-klubben MTB Holstebro, som har søgt om tilladelse til at etablere en bikepark i skoven - og hvor der vil blive fire forskellige nedkørsler.

- Det skal være et sted, som kan være et samlingssted for hele familien, og hvor der er forskellige sværhedsgrader. Og hvor det ikke kun er faren i familien, som cykler MTB, siger Nicolai Hornstrup Korsgaard, der er formand for MTB Holstebro.

Mountainbike er i voldsom vækst i Danmark i disse år.

- Det er noget, der bare gror og gror, og det her vil være en bane, som folk i Holstebro og opland vil bruge, men som også vil tiltrække andre, mener Nicolai Hornstrup Korsgaard.

Der vil være en fælles opkørsel for de fire baner - og så kan man vælge forskellige spor ned, som vil være mærket rød, blå og sort efter sværhedsgrad - som man kender det fra skibakker. To af banerne vil blive udformet med hop - mens to andre baner vil blive med hældninger og sving og til slalomkørsel.

- Der vil være forskellige tekniske udfordringer, og en sådan bane vil sætte Holstebro på landkortet, siger Nicolai Hornstrup Korsgaard.

Det er i dette område i Vestre Plantage, at MTB Holstebro ønsker at etablere en bikepark, hvor der er fire forskellige nedkørsler med forskellige sværhedsgrad. Det er tæt på RIngkøbingvej - og det sted, hvor der tidligere var en skibakke med en tovbane. Ill.: Holstebro Kommune
Annonce

På vej mod godkendelse

Holstebro MTB har været i dialog med Holstebro Kommune om projektet, og nu er det i første omgang op til natur- og miljøudvalget, om de vil sige principielt ja til af etablere banen i den kommunale plantage. Derefter vil banen kræve forskellige tilladelser.

Holstebro MTB har fået udarbejdet en skitse til banen af firmaet "Bob&Leth", som har etableret andre tilsvarende baner.

- De er kendt for at bygge gode baner, og de skal stå for det, hvis vi får tilladelserne på plads, siger Nicolai Hornstrup Korsgaard.

Banen er anslået til at koste 225.000 kroner, og det er planen at søge fonde om penge til at realisere projektet.

- Vi har i klubben ikke penge til selv at realisere det, siger formanden, som fortæller, at MTB Holstebrohar cirka 300 medlemmer.

Der regnes dog med, at mindst ti gange så mange cykler på MTB uden for klubberne, og den nye bane vil være til fri afbenyttelse.

- Som klub vil vi gerne tage initiatitvet og sætte skub i projektet, men alle, der cykler MTB, vil kunne bruge den, siger Nicolai Hornstrup Korsgaard.

Området med den påtænkte bane ligger ud mod Ringkøbingvej - og vest for kasernen. Der færdes også en del fodgængere i Vestre Plantage.

- Men sporene til bikeparken bliver lagt, så de ikke krydser gangstier. Der skal være plads til alle i skoven, siger han.

I forvejen ligger der en forholdsvis krævende MTB-bane i Sir-Lyngbjerg, som er formet som en fire kilometer lang rundtur. Og som altså er for mere erfarne ryttere.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce