Annonce
Lemvig

Ny betalingsmodel for pumpelaug

Harboøre: Harboøre Pumpelaug har på sin seneste generalforsamling vedtaget en ny betalingmodel, som nu skal godkendes af byrådet.

Hidtil har alle betalt lige meget for at afvande området, men på generalforsamlingen blev der vedtaget en ny model, hvorefter landbrugere med store arealbesiddere kommer til at betale en større del af udgiften. Formanden for teknik- og miljøudvalget ved, der har været en del debat om den nye betalingsmodel.

- Men vores opgave i denne sag er at lave en "legalitetskontrol", og der ud over skal vi blot nikke godkendende. Og vi kan i udvalget sige god for den nye måde og anbefaler derfor modellen overfor byrådet, siger formanden Steffen Damsgaard (V).

Byrådet skal behandle sagen på et senere møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Autocamper tog udhænget

Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

112

16-årig sigtet for salg af kokain

112

68-årig på tyvetogt

Annonce