Annonce
Struer

Ny arbejdstidsaftale på plads: Nu skal der ansættes lærere

Der er netop indgået en ny arbejdstidsaftale mellem Struer Kommune og Vestjysk Lærerforening. Genrefoto: Johan Gadegaard
Struer Kommune og Vestjysk Lærerforening har skrevet under på en aftale om lærernes arbejdstid. En aftale, der med et loft over antallet af undervisningstimer skulle give bedre tid til forberedelse.
Annonce

Struer: - Der er ingen tvivl om, at det her vil højne arbejdsglæden, og jeg tror, det kommer til at betyde, at undervisningen bliver endnu bedre.

Sådan siger kredsformand i Vestjysk Lærerforening, Torben Voss, om den arbejdstidsaftale, der netop er indgået med Struer Kommune.

- Eleverne vil komme til at opleve bedre forberedte lærere. Det er jo en af de ting, eleverne hele tiden siger. De føler ikke, at lærerne altid er lige forberedte, fordi de ikke har haft tid til det, uddyber lærerformanden.

I den nye aftale, som træder i kraft efter sommerferien og gælder for lærere og børnehaveklasseledere på folkeskolerne i Struer Kommune, står, at den enkelte lærer maksimalt kan blive sat til at undervise 780 timer om året.

Hidtil har den gennemsnitlige undervisningstid været fastsat til 780-790 timer årligt pr. lærer. Det tal har lærerne i Struer i gennemsnit ligget lige under i de seneste tre færdiggjorte skoleår.

Med den nye aftale er parterne blevet enige om, at den gennemsnitlige undervisningstid fastsættes til 760 timer årligt.

For nogle lærere kan det være helt op til 40 til 50 timer mindre, de skal undervise (om året, red.), som de så kan konvertere til forberedelse og til en endnu bedre kvalitet ude på skolerne.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Annonce

50 timer mindre

- Det er en god aftale, hvor vi får et maksimumtimetal, som lærerne ikke kan komme op over, og det betyder, at der er mere tid til forberedelse, siger Torben Voss og bliver flankeret af Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune.

- Jeg er rigtig optaget af, at vi har nogle gode tilbud til vores børn og unge, og at vores dygtige personale på hele 0 til 18-års området har nogle ordentlige arbejdsvilkår, så jeg er super glad for aftalen, lyder det fra den radikale udvalgsformand, som fortsætter:

- For nogle lærere kan det være helt op til 40 til 50 timer mindre, de skal undervise (om året, red.), som de så kan konvertere til forberedelse og til en endnu bedre kvalitet ude på skolerne.

Det er ifølge Torben Voss ikke normalen her i området, "at politikerne går ind og tager et ansvar" på den måde her og får lavet en aftale, og han nikker anerkendende, da Peter Vestergaard siger, at den konkrete aftale i Struer er blandt landets bedste set i forhold til lærernes arbejdsforhold.

Annonce

Flere lærerkræfter

- Vi startede på et gennemsnitstimetal fra vores side på 750 og endte på 760. De aftaler, jeg ser lige nu, ligger omkring 800 timer, siger lærerformanden, og Peter Vestergaard samler tråden op.

- Det er ingen hemmelighed, at det her er et led i vores rekrutteringsstrategi. Vi skal kunne have nogle gode undervisere, og så skal vi sørge for, at forholdene for dem er i orden, for på det marked skal vi gøre os lækre, siger politikeren.

Hvad den nye aftale koster i kroner og øre, forklarer Peter Vestergaard bedst ved at sige, at der - ud fra beregninger lavet i forbindelse med forhandlingerne - skal tilføres, hvad der svarer til tre til tre og en halv nye lærerstillinger.

- Det her skal jo finansieres, og det bliver i første omgang en opgave for vores udvalg. Jeg tænker, at det kommer til at indgå som en del af helhedsplanen, siger han og slutter:

- Vi vil gerne højne den i forvejen gode kvalitet, vi har.

Annonce
Annonce
Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce