Annonce
Struer

Ny aftale om 10. klasse på Struer Statsgymnasium - nu med ekstra dimension

Der sker mange spændende ting på Struer Statsgymnasium - også for dem, der bruger stedet til at tage 10. klasse. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune og Struer Statsgymnasium er blevet enige om en ny overenskomst angående undervisning i 10. klasse.
Annonce

Struer: En ny overenskomst er faldet på plads mellem Struer Kommune og Struer Statsgymnasium vedrørende varetagelse af undervisning i 10. klasse på gymnasiet.

Det blev børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune orienteret om ved udvalgets seneste møde, hvor det også fik lov at tage stilling til en ting.

Det var, om der kunne tilføres finansiering til en dimension til 10. klasse, der sikrer ekstra støtte til de elever, som har brug for et faglig løft og et særligt erhvervsrettet tilbud.

Det fremgår af dagsordenen fra mødet, hvori man også kan se, at den nye dimension har fået navnet e-10 på Struer Statsgymnasium og koster 250.000 kroner årligt.


Vi har fokus på at få unge i gang med uddannelse, og det her er et bud på at hjælpe med det.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget


Det gode ved i det hele taget at have en 10. klasse på en uddannelsesinstitution, som også har erhvervsuddannelser, er ifølge Struer Kommune flere ting.

Bedre afklaring hos de unge i forhold til uddannelsesvalg, fastholdelse i uddannelsessystemet og så kan det give et endnu bedre afsæt i forhold til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Annonce

En god idé

Målgruppen er beskrevet på den måde, at Struer Statsgymnasium skal tilbyde undervisning til elever fra Struer Kommune, der har opfyldt de ni års undervisningspligt og har brug for et 10. skoleår for at styrke deres faglige, sociale og personlige kvalifikationer således, at de opnår større sikkerhed med hensyn til valg og gennemførelse af en ungdomsuddannelse.

Politikerne i børne- og uddannelsesudvalget nikkede ifølge formand Peter Vestergaard (R) til indstillingen om oprettelsen af den nye dimension e-10 på Struer Statsgymnasium.

Hermed nikkede man også til et af elementerne i Struer Kommunes helhedsplan for 0 til 18-års området om etablering af et praksisfagligt tilbud.

- Det er et erhvervsrettet spor, som Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) har sagt, man mangler i Struer, og så er det jo et af de ben, der er i helhedsplanen, siger Peter Vestergaard:

- Og så er det en god idé, for vi har jo fokus på at få unge i gang med uddannelse, og det her er et bud på at hjælpe med det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce