Annonce
Holstebro

Ny aftale kan løfte virksomhed 50 procent

I halvandet år har Nupark-virksomheden Accuratech arbejdet på at udvikle et system til to fiskefabrikker i Skagen og Hanstholm. Arkivfoto

Et nyt system til overvågning af produktionen hos en af verdens største producenter af fiskemel og fiskeolie er udviklet af et firma i Holstebro. Direktøren håber, at det kan åbne døren for flere ordrer.

Holstebro: Holstebro-virksomheden Accuratech afsluttede før nytår mere end ét års arbejde med at indføre et computer-system hos virksomheden FF Skagens Fabrikker i Skagen og Hanstholm. Nu har virksomheden i Nupark fået til opgave at videreudvikle systemet, der blandt andet skal sikre kvalitetsstyring og sporbarhed af alle råvarer.

- Det er en vigtig milepæl for os, da FF Skagen er en stor virksomhed, og opgaven er meget kompleks, siger Benny Filtenborg, der er direktør hos Accuratech.

Virksomheden er vokset fra et enkeltmandsfirma i 2011 til i dag at have syv ansatte. Firmaet laver systemer, der giver overblik og kvalitetssikrer produktionen i virksomheder, der laver fødevarer til mennesker, men med aftalen med FF Skagen har Accuratech sparket døren op til en virksomhed, der laver mad til dyr i form af fiskemel og fiskeolie.

- Det stiller store krav at sikre sporbarheden fra råvarerne kommer ind, og til de færdige produkter forlader fabrikken. FF Skagen havde kontaktet flere af verdens største firmaer, der havde meldt pas til opgaven, før de kom til os, siger Benny Filtenborg.

Annonce

- Det er en vigtig milepæl for os, da FF Skagen er en stor virksomhed, og opgaven er meget kompleks.

Benny Filtenborg, direktør hos Accuratech.

50 procent større på to år

FF Skagen forarbejder hvert år 500.000 ton fisk, omsætter for 1,7 milliarder kroner og har eksport til mere end 60 lande. Og Benny Filtenborg håber, at aftalen med fiskevirksomheden trækker flere aftaler med sig.

- Det er et bevis på, at vi kan løfte store opgaver, og at kunderne kan have tillid til os, selvom vi ikke er blandt verdens største firmaer, siger han.

Benny Filtenborg vurderer, at aftalen med FF Skagen helt konkret vil betyde, at Accuratech er mindst 50 procent større om to år.

- Det er bestemt et realistisk mål. Der er stort potentiale i, at vi har løst en så kompleks opgave - og indenfor en ny branche, siger han.

Accuratech blev sidste år kåret til gazelle af dagbladet Børsen, som en af de virksomheder, der har mere end fordoblet omsætningen på fire år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce