Annonce
Lemvig

Ny afholdsforening stiftet efter kursskifte i Lemvig-sag

En ny forening vil genoptage modstanden mod, at der bliver serveret alkohol i Claudis Have i Lemvig. Arkivfoto
Danmarks Totalafholdsforening vil fortsætte modstanden mod, at der bliver serveret alkohol på Claudis Have

Lemvig: Det er blandt andet modstand mod, at Danmarks Afholdsforening, der nu hedder Ædru Livsstil, opgav at fastholde serivtutten til at servere alkohol i cafeen Claudis Have i Lemvig, der har fået en gruppe afholdsfolk til at stifte en ny forening.

Foreningen har fået navnet Danmarks Totalafholdsforening, og så dagens lys på et møde i Vejle i slutningen af august.

- Vi mener, at formået med Ædru Livsstil er blevet udvandet og afsporet efter at foreningen er begyndt at optage ikke-afholdsfolk. Desuden spillede det også ind, at de ikke længere ville holde fast i servitutten om, at der ikke måtte serveres alkohol på Claudis Have, siger Jens Peter Lauge Giversen, der er fungerende formand og kasserer i Danmarks Totalafholdsforening.

I 2015 gjorde Danmarks Afholdsforening indsigelse mod, at der blev serveret alkohol i Claudis Have. Cafeen holder til i en bygning, hvor der ikke må serveres alkohol, og den klausul stod afholdsforeningen fast på, selv om Lemvig Kommune blandt andet via en lokalplan forsøgte at ophæve klausulen.

I sommer ændrede afholdsforeningen både navn og vedtægter, og samtidig proklamerede den nye formand, Jan S. Jensen, at man også ville lægge en ny kurs i forhold til sagen fra Lemvig.

- Det er jo noget, som den tids fanatikere gik ind for, fordi man ikke tolererede nogen alkohol, og man havde en misforstået tro på, at man hjalp de ansatte ved, at de ikke skulle i nærheden af alkohol. Der var enighed på landsmødet om, at det ville vi ændre på, så jeg har kontaktet Lemvig Kommune og sagt, at nu er det ok med at servere alkohol på cafeen, sagde Jan S. Jensen i sidste måned til avisen.

Det er denne opblødning, den nye totalafholdsforening ikke vil være med til.

- Vi er nødt til at stå fast i vores modstand mod alkohol, der blandt andet er årsagen til flere alvorlige sygdomme. Samtidig har Danmark europarekorden i alkoholindtag, og hvis vi vil gøre noget ved det, må vi gøre det ordentligt, siger Jens Peter Lauge Giversen.

Han er dog med på, at den nye totalafholdsforening ikke har mulighed for at gøre indsigelse mod serveringen af alkohol i Claudis Have, da den ret ligger hos Ædru Livsstil.

- Vi har heller ikke besluttet, hvordan vi vil fortsætte vores modstand mod at servere alkohol i Claudis Have, men generelt vil vi være modstandere af alkohol i hele landet, siger den fungerende formand for Danmarks Totalafholdsforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce