Annonce
Lemvig

Ny afholdsforening stiftet efter kursskifte i Lemvig-sag

En ny forening vil genoptage modstanden mod, at der bliver serveret alkohol i Claudis Have i Lemvig. Arkivfoto
Danmarks Totalafholdsforening vil fortsætte modstanden mod, at der bliver serveret alkohol på Claudis Have
Annonce

Lemvig: Det er blandt andet modstand mod, at Danmarks Afholdsforening, der nu hedder Ædru Livsstil, opgav at fastholde serivtutten til at servere alkohol i cafeen Claudis Have i Lemvig, der har fået en gruppe afholdsfolk til at stifte en ny forening.

Foreningen har fået navnet Danmarks Totalafholdsforening, og så dagens lys på et møde i Vejle i slutningen af august.

- Vi mener, at formået med Ædru Livsstil er blevet udvandet og afsporet efter at foreningen er begyndt at optage ikke-afholdsfolk. Desuden spillede det også ind, at de ikke længere ville holde fast i servitutten om, at der ikke måtte serveres alkohol på Claudis Have, siger Jens Peter Lauge Giversen, der er fungerende formand og kasserer i Danmarks Totalafholdsforening.

I 2015 gjorde Danmarks Afholdsforening indsigelse mod, at der blev serveret alkohol i Claudis Have. Cafeen holder til i en bygning, hvor der ikke må serveres alkohol, og den klausul stod afholdsforeningen fast på, selv om Lemvig Kommune blandt andet via en lokalplan forsøgte at ophæve klausulen.

I sommer ændrede afholdsforeningen både navn og vedtægter, og samtidig proklamerede den nye formand, Jan S. Jensen, at man også ville lægge en ny kurs i forhold til sagen fra Lemvig.

- Det er jo noget, som den tids fanatikere gik ind for, fordi man ikke tolererede nogen alkohol, og man havde en misforstået tro på, at man hjalp de ansatte ved, at de ikke skulle i nærheden af alkohol. Der var enighed på landsmødet om, at det ville vi ændre på, så jeg har kontaktet Lemvig Kommune og sagt, at nu er det ok med at servere alkohol på cafeen, sagde Jan S. Jensen i sidste måned til avisen.

Det er denne opblødning, den nye totalafholdsforening ikke vil være med til.

- Vi er nødt til at stå fast i vores modstand mod alkohol, der blandt andet er årsagen til flere alvorlige sygdomme. Samtidig har Danmark europarekorden i alkoholindtag, og hvis vi vil gøre noget ved det, må vi gøre det ordentligt, siger Jens Peter Lauge Giversen.

Han er dog med på, at den nye totalafholdsforening ikke har mulighed for at gøre indsigelse mod serveringen af alkohol i Claudis Have, da den ret ligger hos Ædru Livsstil.

- Vi har heller ikke besluttet, hvordan vi vil fortsætte vores modstand mod at servere alkohol i Claudis Have, men generelt vil vi være modstandere af alkohol i hele landet, siger den fungerende formand for Danmarks Totalafholdsforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Struer

Klar med forslag for butik i Hjerm

Annonce