Holstebro

Nupark fejrer 15 år med åbent hus

Allan Hedegaard har i et år været direktør af Nupark, hvor 85 procent er udlejet. "Vi skal redefinere og genskabe os selv, sagde han i februar til Dagbladet. Foto: Morten Stricker
Det er 15 år siden, at Nupark kom til verden under storm og navnestrid. Fredag fejrer kontorfællesskabet og udviklingsparken de første 15 år.

HOLSTEBRO: Det er 15 år siden, at Nupark - dengang under navnet Novem - så dagens lys - og i dag er der hele 90 virksomheder - store og små - der har i dag adresse i Nupark, som er områdets største kontorfællesskab for virksomheder.

Det bliver fejret fredag eftermiddag, hvor Nupark inviterer interesserede til en rundvisning, hilse på virksomhederne og høre forskellige oplæg.

Holstebro Kommune stod for byggeriet af hovedbygningen, da ikke andre ville investere. Siden er der sket en knopskydning med flere bygninger, og både Vestforsyning og Sagro har bygget egne kontorer, som hænger sammen med Nupark.

I alt er der i dag knap 400 personer, som har deres daglige gang i Nupark.

Nuparks opstart var turbulent. Fra starten stod flere kommuner bag den nye udviklingspark, som især havde som mål at satse på firmaer indenfor energi og miljø. Men det endte med, at byggeriet kun lod sig gøre med Holstebro Kommune som garant og som ejer af bygningen.

I januar 2005 kom Nupark for alvor i stormvejr: En storm fejrede hen over landet, og rev indgangpartiet itu og slog et stor hul i taget. En medvirkende årsag viste sig at være fejlberegninger af konstruktionen - og byggesjusk med for få skruer i taget.

Stedet startede under navnet Novem - og navneligheden var en torn i øjet for Novi i Aalborg, som er et tilsvarende sted. Efter to års strid fik Novi medhold i Sø- og Handelsretten - og Novem udskrev en konkurrence, som førte til de ny navn, Nupark - Nordvestjysk udviklingspark, og det gamle navn blev hurtig glemt.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Nykredit taber otte millioner på årets landsby - Plexus reddet ud af gældskniben

Struer

Efter han genåbnede for anvisningerne til plejehjemmet i Asp: Venstre lægger borgmester på grillen

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Sport

Bokseklub opgiver 31 år gammel turnering og slår sig sammen med konkurrenten

Navne

Studenterne mindes om kulturens værdi

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Hundehegn og frit udsyn skal skræmme skovskidere væk

Holstebro

Tiltalt for voldtægt af niårig pige: Jeg kørte hende bare hjem

Annonce