Annonce
Struer

Må droppe plan om oplevelsesplads: Nu vil købmanden alligevel bruge pladsen

Formanden for Hvidbjerg og Omegns Borgerforening, Lotte Pedersen, ved den tomme grund midt i byen, hvor der efter planen skulle være etableret en helt ny oplevelsesplads, og borgerforeningen var stort set klar til at komme i gang med første fase af projektet til cirka 2,4 millioner kroner. Men  Spar-købmanden, som købte grunden, da Coop lukkede Superbrugsen på Thyholm i 2011, har nu selv planer for, hvad der skal ske. Planer, som han først ønsker at  fortælle mere om midt i august.  Foto: Frede Stengaard
Borgerforeningen i Hvidbjerg må opgive at få etableret en oplevelsesplads midt i byen. Et projekt, de har brugt mange timer på i bestyrelsen.
Annonce

Thyholm: Borgerforeningen i Hvidbjerg må droppe en plan om at få etableret en oplevelsesplads på den tomme grund midt i byen, som har ligget øde hen, lige siden de tomme bygninger som Coop efterlod sig, da byens Superbrugs lukkede i 2011, blev revet ned med støtte fra statens nedrivningspulje i 2015.

Sparkøbmanden i Hvidbjerg, Michael Sørensen, som købte grunden, da Coop trak sig ud af byen, havde stillet den til rådighed, og ville sælge den billigt til Struer Kommune, hvis det kunne indgå i en plan om at få etableret den nye oplevelsesplads i midt i byen.

Han havde ikke selv konkrete planer.

Men dette tilsagn er nu trukket tilbage.

Annonce

Ærgerligt

Noget Lotte Pedersen har været klar over siden slutningen af februar.

- Men så kom corona-nedlukningen af landet. Så det er først nu, vi har været i stand til at finde sammen i bestyrelsen og få aftalt, hvad vi så lige gør med både planerne og de mange penge, vi allerede har indsamlet til projektet, fortæller hun.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt. Vi har brugt mange timer på projektet. Vi har arbejdet på det i flere år, og der var virkelig brug for en oplevelsesplads, som den vi havde planlagt, vurderer Lotte Pedersen.

- Skolen i Hvidbjerg er en af de eneste i Struer Kommune med en 10. klasse, og der kommer mange elever med tog. De har en del ventetid, når køreplanen måske ikke lige passer med skolernes skema, og så ville det være oplagt at bruge pladsen på en rigtig god måde, når de alligevel skulle bruge lidt ekstra tid i bymidten, mener hun.

Dette var så bare en af de mange fordele ved at få etableret en oplevelsesplads midt i byen.

Det var der, byen kunne samles og alle kunne være sammen om nogle gode oplevelser.

- Men kommer der så til at ske noget andet på pladsen, som bliver til gavn for hele Hvidbjerg, så vil vi selvfølgelig heller ikke gå på barrikaderne for at forhindre det, siger beboerforeningens formand, Lotte Pedersen.

Annonce

Midt i august

Hvad dette så bliver, ligger stadigvæk hen i det uvisse.

Grundens ejer, Sparkøbmanden Michael Sørensen, ønsker ikke at afsløre, hvad der skal ske.

- Om cirka tre uger - midt i august kan jeg fortælle lidt mere, siger han

Samtidig må borgerforeningen skifte kurs oven på skuffelsen.

- Vi skal nok finde en anden løsning. Vi er på udkig efter andre muligheder, forsikrer Lotte Pedersen.

Planerne, som blandt andet er udarbejdet i et samarbejde med firmaet "Elverdal" må bare lægges i skuffen, så de i en revideret form kan tages op og blive brugt et andet sted i Hvidbjerg eller nærmeste omegn.

- Vi går bestemt ikke i hold, selv om vi møder lidt modgang, forsikrer Lotte Pedersen.'

Annonce

Pengene hjemme

Men her og nu er der en del arbejde med at få afviklet det oprindelige projekt, som blev præsenteret for en bredere kreds, da borgerforeningens daværende formand, Victor Nielsen, stod i spidsen for en husstandsindsamling i 2019.

Målet var at komme i gang efter sommerferien.


Vi skal nok finde en anden løsning. Vi er på udkig efter andre muligheder.

Lotte Pedersen, formand, Hvidbjerg og Omegns Borgerforening


Struer Kommune havde bevilget 240.000 kroner til projektet. Der blev forhandlet en vedligeholdelsesaftale på plads, så Struer Kommune også ville stå for den del af projektet de næste 15 år. Dette kunne formentlig bane vej for en bevilling fra LAG Struer-Holstebro, og selv om der stadigvæk var langt op til de 2,4 millioner kroner, der skulle til for at få gennemført første fase af det helt store projekt til 4,4 millioner kroner, så var Victor Nielsen og den samlede bestyrelse i borgerforeningen fortrøstningsfulde.

De gik til opgaven med en stor tiltro til, at den nok skulle blive trukket i land.

- Hvis du tvivler, så kender du ikke thyholmerne, understregede Victor Nielsen, da han præsenterede projektet i avisen sidst i december 2018.

Annonce

Pengene tilbage

- Så vi var stort set klar, da vi fik beskeden fra Michael Sørensen om, at han ville bruge grunden til noget andet, fortæller Lotte Pedersen.

En husstandsindsamling havde givet 20.000 kroner i kassen.

- Det er sådan cirka, hvad vi har stående i banken, oplyser hun.

Men med tilsagn fra både private og fra virksomheder om meget mere. Både i form af kontante bidrag til projektet og bidrag i form af frivilligt arbejde, når pladsen skulle etableres.

Alle, som har ydet et kontant bidrag, får nu mulighed for at få pengene tilbage.

Det eneste, borgerforeningens kasserer forlanger, er et bevis på indbetalingen inden 15. oktober 2020.

- De penge som vil være tilbage, vil så blive stående på Oplevelsespladsens bankkonto og blive brugt ved et andet projekt. Vi skal nok finde et nyt projekt, man kan samles om, forsikrer Lotte Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Annonce