Annonce
Struer

Nu svømmer de igen fra Venø til Humlum

Igen i år bliver der mulighed for at svømme hele vejen fra Venø og til Humlum Havn. Arkivfoto: Morten Stricker
På lørdag kan man få en svømmetur lidt ud over det sædvanlige, når de tre kilometer mellem Venø og Humlum Havn kan tilbagelægges under ordnede forhold.

Humlum: Så er den gal igen, vil nogle formentlig sige, mens andre nærmere vil ytre noget i stil med, at så blev det endelig tid igen.

På lørdag er det nemlig tid til at finde det helt hurtige badetøj frem, hvis du da har sådan noget samt lysten til at prøve kræfter med en cirka tre kilometer lang svømmetur fra Venø til Humlum Havn, som - hvis nogle skulle være i tvivl - er at finde ved Humlum Camping.

En forlystelse, der også var mulighed for at deltage i sidste år, hvor ideen kom fra 10-årige Lucas. Han er søn af indehaverne af Humlum Fiskerleje & Camping, Rikke og Lasse Lützen-Laursen.

I 2018 lykkedes det ikke sønnen at komme hele vejen over, da bølgerne drillede, og han måtte samles op i følgebåden undervejs. Det har dog ingenlunde kunnet slå ham ud.

Annonce
Idemanden bag arrangementet i 2018 - dengang 10-årige Lucas - nåede ikke selv hele vejen over, men er igen i år klar til at prøve kræfter med bølgerne. Arkivfoto: Morten Stricker

Endnu flere i år

Campingpladsens søn stiller igen i år til start, og denne gang med yderligere et års træning i bagagen.

- Han mener, han er helt klar og har nu også svømmet fire kilometer i et svømmebassin, men det er jo ikke helt det samme, fortæller Rikke Lützen-Laursen, der igen i år vil være at finde blandt hjælperne til arrangementet.

I 2018 deltog 18 mænd, kvinder og børn i svømmeturen, og der kommer nogle flere i år, som tingene ser ud nu.

Venøsundfærgen er i år også kommet i spil. For en 50'er kan man komme med den ud og følge svømmeturen, der begynder klokken 13.

Og er man i tvivl, så er det dem med gule badehætter, der skal kigges efter. Sådan nogle er der nemlig blevet sponsoreret til deltagerne i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Nu er Pernille på rette vej

Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce