Annonce
Struer

Nu svømmer de igen fra Venø til Humlum

Igen i år bliver der mulighed for at svømme hele vejen fra Venø og til Humlum Havn. Arkivfoto: Morten Stricker
På lørdag kan man få en svømmetur lidt ud over det sædvanlige, når de tre kilometer mellem Venø og Humlum Havn kan tilbagelægges under ordnede forhold.

Humlum: Så er den gal igen, vil nogle formentlig sige, mens andre nærmere vil ytre noget i stil med, at så blev det endelig tid igen.

På lørdag er det nemlig tid til at finde det helt hurtige badetøj frem, hvis du da har sådan noget samt lysten til at prøve kræfter med en cirka tre kilometer lang svømmetur fra Venø til Humlum Havn, som - hvis nogle skulle være i tvivl - er at finde ved Humlum Camping.

En forlystelse, der også var mulighed for at deltage i sidste år, hvor ideen kom fra 10-årige Lucas. Han er søn af indehaverne af Humlum Fiskerleje & Camping, Rikke og Lasse Lützen-Laursen.

I 2018 lykkedes det ikke sønnen at komme hele vejen over, da bølgerne drillede, og han måtte samles op i følgebåden undervejs. Det har dog ingenlunde kunnet slå ham ud.

Idemanden bag arrangementet i 2018 - dengang 10-årige Lucas - nåede ikke selv hele vejen over, men er igen i år klar til at prøve kræfter med bølgerne. Arkivfoto: Morten Stricker

Endnu flere i år

Campingpladsens søn stiller igen i år til start, og denne gang med yderligere et års træning i bagagen.

- Han mener, han er helt klar og har nu også svømmet fire kilometer i et svømmebassin, men det er jo ikke helt det samme, fortæller Rikke Lützen-Laursen, der igen i år vil være at finde blandt hjælperne til arrangementet.

I 2018 deltog 18 mænd, kvinder og børn i svømmeturen, og der kommer nogle flere i år, som tingene ser ud nu.

Venøsundfærgen er i år også kommet i spil. For en 50'er kan man komme med den ud og følge svømmeturen, der begynder klokken 13.

Og er man i tvivl, så er det dem med gule badehætter, der skal kigges efter. Sådan nogle er der nemlig blevet sponsoreret til deltagerne i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Annonce