Annonce
Struer

Nu sker der noget i sagen om den lange ventetid: Ny psykolog begynder mandag

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Struer: Der er nu for alvor kommet skred i sagen om den lange ventetid på en udredning hos Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Struer Kommune.

12 måneder er den kommet op på, men det tal skal ned, og derfor har Struer Kommune ansat en psykolog i et årsvikariat fungerende fra 1. december. Den nye psykolog begynder med andre ord på mandag.

Pengene til det - en halv million kroner - er fundet via en budgetomplacering fra Center for Skole og Dagtilbud til Børne og Familiecentret.

- Der er blevet arbejdet hurtigt, og det betyder, at vi nu kan fastholde de forebyggende indsatser samtidig med, at vi prioriterer at få nedbragt ventetiden, fortæller Peter Vestergaard (R), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

- Det er en fuldtidsstilling, og vi har en klar forventning om, at man vil kunne se en markant forbedring, så børn og unge, der har brug for det, kan få hurtig hjælp. Vi vil gerne betegne os som en højkvalitetskommune, og så skal ventetiden ikke være markant anderledes end andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Annonce