Annonce
Struer

Nu skal vi have en ny børnehave: - Det er vildt spændende

Børnene fik også lov at grave med, da der fredag blev taget første spadestik til en ny børnehave i Resen. Foto: Johan Gadegaard
Første spadestik til Resen Friskole og Naturbørnehaves nye børnehave blev fredag taget, og derefter blev der så ellers bare gravet løs. Selve byggeriet begynder efter jul.

Resen: Fredag den 13. december 2019 er en af de dage, der bliver sat et rigtig stort kryds ved i kalenderen på Resen Friskole og Naturbørnehave.

Her blev der nemlig gravet i jorden og det til den helt store guldmedalje.

Første spadestik blev taget til stedets nye børnehave, som kommer til at ligge i forlængelse af skolen, og herefter blev gravningen så ellers givet fri, som billederne også afslører.

- Vi skal i gang med at bygge vores nye børnehave og SFO, og så skal børnene også have lov at være med til at grave, fortæller skoleleder Anita Bisgaard, som rent praktisk kan oplyse, at selve byggeriet går i gang efter jul.

Børnehaven i Resen er lige nu på cirka 180 kvadratmeter. Den nye bliver 220 kvadratmeter, mens nybyggeriet i sin helhed er 350 kvadratmeter.

- Jeg kalder det en pyramide, for det er det, det mest ligner, siger børnehaveleder Gitte Nielsen.

Et fællesareal med højt til loftet og så ellers lokaler ud til siderne.

- Der bliver plads til lige så mange børn, som vi har nu, forklarer Gitte Nielsen.

Annonce

Det er vildt spændende, og jeg har faktisk lidt svært ved at være i mig selv.

Gitte Nielsen, leder, Resen Naturbørnehave

Jubilæum oveni

- Der skal ikke bygges nyt, fordi der skal være plads til flere børn. Der skal bare være god plads til de 30 børn, vi har, tilføjer lederen af naturbørnehaven.

I det nye er der både soverum og aktivitetsrum ud over fællesarealet, for i Resen er de bare fælles om tingene.

- Vi har ikke vores børn delt op på stuer. Vi har 30 børn i en gruppe, og hvis der så er to aktiviteter en formiddag, deler vi måske børnene op i to hold med to voksne på hver eller tre på det ene og to på det andet, forklarer Gitte Nielsen.

Både hun og skoleleder Anita Bisgaard har været med helt fra begyndelsen, hvor skolen blev oprettet i 2000, og den eksisterende børnehave så kom til i 2006.

Det betyder dels, at børnehavens lokaler efterhånden er lidt slidte, og dels, at skolen til næste år kan fejre 20-års jubilæum.

Det kan den 1. august, og det er sjovt nok også der, man inderligt håber, at den nye børnehave kan stå klar til brug.

Siden begyndelsen i 2006, hvor der var cirka det halve antal børn af, hvad man har i dag i børnehaven, er tallet sådan set bare steget stødt og er nu meget konstant.

Vildt spændende

Når børnene rykker ud af den nuværende børnehave, kommer lokalerne ind under skolen, hvor man blandt andet mangler plads til opbevaring.

De små tre millioner kroner byggeriet koster, har Resen Friskole og Naturbørnehave selv skullet finde, og det er bare stort, at det hele nu er lykkedes.

- Da jeg blev ansat, var der ingen vinduer i her (på skolelederens kontor, red.). Det var et gammelt klubhus, hvor de solgte pølser, og der var bare sort plast, fordi der ikke var kommet vinduer i endnu, fortæller Anita Bisgaard og fortsætter:

- Så er det bare fantastisk at kunne være med til det her. Det er et privilegium, for vi har virkelig fået lov til at være med til at sætte vores aftryk. - Det er vildt spændende, og jeg har faktisk lidt svært ved at være i mig selv, tilføjer Gitte Nielsen.

I Resen Friskole og Naturbørnehave kommer børnene fra både Humlum, Struer, Vejrum, Asp, Lemvig, Holstebro og Thyholm for at gå.

Og der blev gravet til den helt store guldmedalje. Foto: Johan Gadegaard
Den nye børnehave skal efter planen stå færdig næste sommer. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce