Annonce
Struer

Nu skal helhedsplanen føres ud i livet: - Jeg glæder mig helt vildt

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Peter Vestergaard (R), som er formand for børne- og uddannelsesudvalget, ser frem til, at helhedsplanen for 0 til 18-års området med det nyligt indgåede budgetforlig kan blive til virkelighed.

Struer: Helhedsplanen for 0 til 18-års området er at finde i den budgetaftale, som politikerne i byrådet i Struer fredag kunne fremvise.

Det store arbejde, som er blevet lagt i den ret så omsiggribende plan, har båret frugt, og det var derfor en glad Peter Vestergaard (R) - som er formand for børne- og uddannelsesudvalget - avisen traf efter præsentationen af budgetforliget for 2020 samt overslagsårene 2021-2023.

- Jeg er da super glad for, at et enigt byråd vil investere i 0 til 18-års området, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med at få det implementeret, siger den radikale udvalgsformand.

I aftaleteksten står, at helhedsplanen blandt andet sikrer en årlig investering i det tidlige, forebyggende arbejde på 4,1 millioner kroner i 2020 stigende til cirka 5 millioner i 2023 til at opnormere i dagtilbuddene og styrke de fremrykkede, tværfaglige indsatser, som det hedder.

Samtidig øger planen graden af to-voksenordningen i skolerne, lyder det videre.

Annonce

Det står der også

I aftaleteksten til det netop indgåede budgetforlig i Struer Kommune står under området børn og uddannelse også, at:

Byrådet i et tillæg til helhedsplanen ønsker at etablere et forsøg med øget åbningstid i familiehuset samt et åbent rådgivningstilbud til forældre og en styrkelse af overgangen fra fødeskole til overbygningsskole.

Byrådet ønsker derudover at sikre serviceniveauet inden for forebyggelses- og anbringelsesområdet, og der afsættes dermed 3 millioner kroner i 2020, 2,5 millioner i 2021 samt 2 millioner i 2022 og frem.

Kilde: Struer Kommune

Penge til SSP

Det fremgår videre, at helhedsplanen nu også rummer en styrkelse af SSP med 200.000 kroner i 2020, mens en ny, fysisk placering af ungdomsskolen i Struer planlægges til 1. januar 2021 for at sikre tid og rum til en meningsfuld proces.

Hvad de 200.000 kroner ekstra til SSP skal bruges til, er der endnu ikke sat ord på ifølge Peter Vestergaard:

- Det her er en investering i den tidlige indsats, og det stopper jo ikke her. Vi skal fortsat sikre, at det her drives bedst muligt, så vi får de unge mennesker godt på vej, siger udvalgsformanden:

- Vi stopper ikke med at kigge ind i det område her, og derfor vil jeg heller ikke sige, at vi er i mål, for det kommer man aldrig i sådan en proces her. Vi kigger altid på, hvordan man kan gøre det endnu bedre, men jeg synes, vi er nået i mål i forhold til, hvad vi vil med det område her.

At der i det hele taget skulle udarbejdes en helhedsplan for 0 til 18-års området, blev besluttet af byrådet i forbindelse med budgetforliget for 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mobiltelefonen afslørede 31 hash-kunder

Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

112

Rumæner anholdt for pant-bedrageri

Annonce