Annonce
Struer

Nu skal helhedsplanen føres ud i livet: - Jeg glæder mig helt vildt

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Peter Vestergaard (R), som er formand for børne- og uddannelsesudvalget, ser frem til, at helhedsplanen for 0 til 18-års området med det nyligt indgåede budgetforlig kan blive til virkelighed.
Annonce

Struer: Helhedsplanen for 0 til 18-års området er at finde i den budgetaftale, som politikerne i byrådet i Struer fredag kunne fremvise.

Det store arbejde, som er blevet lagt i den ret så omsiggribende plan, har båret frugt, og det var derfor en glad Peter Vestergaard (R) - som er formand for børne- og uddannelsesudvalget - avisen traf efter præsentationen af budgetforliget for 2020 samt overslagsårene 2021-2023.

- Jeg er da super glad for, at et enigt byråd vil investere i 0 til 18-års området, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med at få det implementeret, siger den radikale udvalgsformand.

I aftaleteksten står, at helhedsplanen blandt andet sikrer en årlig investering i det tidlige, forebyggende arbejde på 4,1 millioner kroner i 2020 stigende til cirka 5 millioner i 2023 til at opnormere i dagtilbuddene og styrke de fremrykkede, tværfaglige indsatser, som det hedder.

Samtidig øger planen graden af to-voksenordningen i skolerne, lyder det videre.

Det står der også

I aftaleteksten til det netop indgåede budgetforlig i Struer Kommune står under området børn og uddannelse også, at:

Byrådet i et tillæg til helhedsplanen ønsker at etablere et forsøg med øget åbningstid i familiehuset samt et åbent rådgivningstilbud til forældre og en styrkelse af overgangen fra fødeskole til overbygningsskole.

Byrådet ønsker derudover at sikre serviceniveauet inden for forebyggelses- og anbringelsesområdet, og der afsættes dermed 3 millioner kroner i 2020, 2,5 millioner i 2021 samt 2 millioner i 2022 og frem.

Kilde: Struer Kommune

Annonce

Penge til SSP

Det fremgår videre, at helhedsplanen nu også rummer en styrkelse af SSP med 200.000 kroner i 2020, mens en ny, fysisk placering af ungdomsskolen i Struer planlægges til 1. januar 2021 for at sikre tid og rum til en meningsfuld proces.

Hvad de 200.000 kroner ekstra til SSP skal bruges til, er der endnu ikke sat ord på ifølge Peter Vestergaard:

- Det her er en investering i den tidlige indsats, og det stopper jo ikke her. Vi skal fortsat sikre, at det her drives bedst muligt, så vi får de unge mennesker godt på vej, siger udvalgsformanden:

- Vi stopper ikke med at kigge ind i det område her, og derfor vil jeg heller ikke sige, at vi er i mål, for det kommer man aldrig i sådan en proces her. Vi kigger altid på, hvordan man kan gøre det endnu bedre, men jeg synes, vi er nået i mål i forhold til, hvad vi vil med det område her.

At der i det hele taget skulle udarbejdes en helhedsplan for 0 til 18-års området, blev besluttet af byrådet i forbindelse med budgetforliget for 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Skøjtebanen tager form

Holstebro For abonnenter

Omtvistede minkgrave: Ny tvivlsom lov kan lovliggøre minkgrave - men måske i strid med grundloven

Annonce