Annonce
Erhverv

Nu skal der handles, hvis de lokale butikker skal bestå

Handelslivet i Struer Kommune er ramt i en grad, så 44 butikker samlet nu kommer med lidt af et opråb. Foto: Johan Gadegaard
Køb for 1000 kroner og få et gavekort på 400 kroner i hånden. Sådan lyder opråbet fra i alt 44 butikker i Struer Kommune
Annonce

Struer/Thyholm: - Det her skal man tage meget alvorligt.

Ordene er ikke til at tage fejl af, som de kommer ud af munden på Peter Kjeldbjerg.

Han er chef for Lydens By, som varetager handelsstandsforeningerne i både Struer og Thyholms interesser - et område, som er ekstremt afhængig af, at der meget snart og helst lige nu kommer nogle penge op af lommerne og ud i de lokale butikker.

- Mange af butikkerne ligger inde med rigtig mange varer, som er købt ind før coronakrisen. Vi forsøger derfor at få så mange kunder som overhovedet muligt ud i de lokale butikker nu, siger Peter Kjeldbjerg:

- Ideen er at prøve at booste købelysten ved at sige til folk, at hvis de køber for 1000 kroner eller derover, så kan de aflevere bonen og få et gavekort på yderligere 400 kroner, som de så også kan bruge.

I alt 44 butikker - 11 fra Thyholm og resten fra Struer og nærmeste omegn - er med i projektet, som sættes i søen denne onsdag, hvorefter man kan foretage køb frem til 16. maj. Gavekortet på de 400 kroner kan bruges til og med 6. juni.

Det her skal man tage meget alvorligt.

Peter Kjeldbjerg, chef for Lydens By

Annonce

Det er nu

Man kan via klistermærker i vinduerne se, om en butik er med i ordningen, og gavekortet kan bruges i de butikker, som er med.

Gavekortene udleveres efter først til mølle princippet hos Lydens By i Struer og Butik Blomsten i Hvidbjerg.

Der er 1000 i alt, hvilket giver 400.000 kroner. En pulje, som ti sponsorer - herunder flere banker - har bidraget til - mens handelsstandsforeningerne og de enkelte butikker også giver.

- Vi er nødt til at prøve at få folk ud nu og lægge nogle kroner lokalt, forklarer Peter Kjeldbjerg:

- Mange butikker har købt mange varer hjem, lige før der blev lukket ned, og selv om der bliver åbnet stille og roligt, vil butikkerne komme til at brænde inde med de varer, som er sæsonbetonede.

Der er ifølge Lydens By-chefen butikker, som har mistet halvdelen af deres omsætning og nogle endnu mere - og ja, de får hjælpepakker, men de hjælper dem ikke med at komme af med de varer, de har.

Budskabet er derfor soleklart - støt nu, hvis du vil have lokale butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kamp skifter til dansk tophold

Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce