Annonce
Struer

Nu rykker de selv på nedrivning og oprydning

Det var Jens Sund (t.h.), der tog initiativ til at samle en gruppe af driftige thyholmere - herunder Poul Erik Gravgaard, grundlæggeren af Thyholm Murer, ( midten) og Henrik Holm (t.v.), som driver landbrug på Jegindø ud over, at han også har flere udlejningsejendomme inde i Hvidbjerg. Foto: Johan Gadegaard
Driftige thyholmere vil have ryddet op, og første delmål er et opkøb af en hjørneejendom i Hvidbjerg og to naboejendomme, så de kan blive revet ned
Annonce

Thyholm: Hvidbjerg og Omegns Borgerforening måtte for nylig lægge en storstilet plan for en tom plads midt i byen på hylden.

Grunden var stillet til rådighed af Spar-købmanden i byen, som købte den, da Coop i 2012 droppede butikken i Hvidbjerg og efterlod sig et stort og åbnet sår i bybilledet.

Men Spar-købmanden, Michael Sørensen, har nu selv planer for pladsen.

Han ønsker ikke at bekræfte over for Dagbladet.

- Der er ikke besluttet noget, sagde han med eftertryk, da han i mandags var vært for endnu et møde mellem fem driftige medborgere på Thyholm, som er gået sammen om at finde et alternativ til borgerforeningens planer for en forskønnelse af både Hvidbjerg og nærmeste omegn.

Annonce

Må gøre noget

- Vi blev nødt til at gøre noget. Det startede på julemessen i Midtpunktet. Det var der, jeg første gang hørte, at købmanden ville bygge nyt på pladsen midt i byen, fortæller Jens Sund, som tog initiativ til at sætte det hele i gang.

Hans kone driver frisørsalonen Håreksperten i Hvidbjerg, og han bor selv lige midt i byen.

Dette var hans afsæt.

Han kontaktede derfor Lars Nielsen, som er lærer i byen, og Jens Sund er selv oberst i hæren.

Dette er i sig selv ikke så relevant, men viser blot noget om bredden i den gruppe, der nu er gået sammen om at få ryddet op.

I første omgang i Hvidbjerg.

- Men det er et projekt for hele Thyholm, understreger Lars Nielsen, og sammen fik Jens Lund og Lars Nielsen så også Spar-købmanden, Michael Sørensen, Poul Erik Gravgaard fra Thyholm Murer og Henrik Holm, som driver landbrug på Jegindø, med på holdet.

Annonce

Kører på

Indtil videre er der afviklet seks møder i gruppen.

- Som så meget andet, gik det hele lidt i stå under corona-nedlukningen, konstaterer Jens Sund.

Men nu kører de på med et møde hver mandag.

- Vi har lagt en forholdsvis stram tidsplan og skulle helst have de første aftaler i hus inden 1. oktober. Det er det, vi går efter, forklarer Jens Sund.

Det første mål er at få opkøbt en hjørneejendom skråt over for Hvidbjerg Bank og de to nabobygninger.

Annonce

Byens bedste beliggenhed

Hjørneejendommen blev for nogle år siden opkøbt af René Mortensen fra Kappelvej's Værksted.

- Det må jo være byens bedste beliggenhed til en butik. Så jeg købte for at leje ud til en ny, fortæller René Mortensen, og da han skrev under på skødet, var han overbevist om, at der igen ville komme liv i bygningen, hvor Else Hole drev butik i næsten 14 år, inden hun lukkede "Hos Hole" i 2016.


Vi har lagt en forholdsvis stram tidsplan og skulle helst have de første aftaler i hus inden 1. oktober. Det er det, vi går efter.

Jens Sund, Hvidbjerg, Thyholm


Men nu er der gået nogle år, og der er stadigvæk ikke dukket en lejer op, der tør satse på en ny butik i lokalerne.

Lejlighederne i bygningen står også tomme, og René Mortensen er åben for et bud.

De to naboejendomme, som tidligere rummede henholdsvis bageri og brødudsalg, står også tomme, og her er det Vendsyssel Sparekasse der ligger inde med skødet.

Annonce

Kan blive flot

- Det burde være muligt at komme frem til en fornuftig pris. Der er et par udmærkede lejligheder i hjørneejendommen. Men adgangsforholdene er helt håbløse, og butikslokalerne er der jo heller ikke behov for i byen, som tingene udvikler sig, konstaterer Poul Erik Gravgaard.

- Så nedrivning må være vejen frem, vurderer han, når han ser på bygningerne med al den viden, han har om byggeri efter et langt liv som murer.

Poul Erik Gravgaard mener ikke, at hjørneejendommen bag ham er værd at ofre penge på. Så meget hellere få den revet ned og åbne byen op med frit udsyn ned mod restaurant Tømmergården fra hjørnet ved Hvidbjerg Bank, hvor han her er fotograferet af avisens fotograf. Foto: Johan Gadegaard

- De er ikke værd at ofre penge på, siger han og bemærker, hvordan det tværtimod ville være en forskønnelse af byen at få dem fjernet, så der bliver direkte adgang fra den stadigvæk tomme plads mellem stationsbygningen og Hvidbjerg Bank og ned til Restaurant Tømmergården.

- Det kan blive rigtig flot, mener Poul Erik Gravgaard og er altså blevet en del af den bevægelse i byen og på hele Thyholm, som gerne vil yde en indsats for at få ryddet op i de faldefærdige byggerier på egnen.

Annonce

Succes i Vestervig

Alt sammen med en forventning om, at kunne få assistance fra Struer Kommune til nedrivningen af de ejendomme, der bliver opkøbt.

- Bagefter kommer så det interessante, når vi skal have grundene fyldt ud og gjort noget for hele området, forklarer Jens Sund og fortæller, at der blandt andet er kontakt til bosætningskonsulenten i Struer Kommune.

- Vi har drøftet, hvordan vi måske kunne fremhæve Thyholm over for potentielle tilflyttere som den perfekte indgangsport til hele Nationalpark Thy. Det er én af de mange muligheder vi har, fortæller han.

Desuden er der kontakt til Vestervig, hvor der er gennemført et lignende projekt med succes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce