Annonce
Vinderup

Nu rives byens øjebæ ned

Nedrivningen er i fuld gang i Djeld. Her billeder fra fredagens arbejde. Foto: Jan Briks
Nedrivningen af huset på Djeldvej 43 er i fuld gang. Borgerne glæder sig til at slippe af med det, der af flere i byen ses som en øjebæ.
Annonce

Djeld: Det skulle være løgn. Låsby-Svendsen skulle ikke have fat i huset på Djeldvej 43 midt i Djeld. Så 16 husstande i byen gik i efteråret 2018 sammen i en forening og købte hus og grund, da det kom på tvangsauktion.

- Vi gav 13.000 kroner for det, forklarer Hans Enevoldsen. Han sidder med i Foreningen til Djeld Bys Forskønnelse, som blev stiftet for at købe huset.

Siden har foreningen arbejdet med planer for, hvad der skulle ske på grunden, når huset var væk. For væk - det skulle det. Det forfaldne hus blev af flere i byen set som en øjebæ, som trak både huspriserne og lokalstoltheden ned.


Djeld er jo et fantastisk sted at bo. Vi har ølklub hver tirsdag og har et fantastisk sammenhold i byen, hvor man aldrig går forgæves, hvis man mangler hjælp

Hans Enevoldsen, formand for Foreningen til Djeld Bys Forskønnelse.


I starten af 2020 lykkedes det så for foreningen at få midler fra stat og kommune til at rive huset ned. Og for få uger siden begyndte håndværkerne arbejdet. I denne uge er turen så kommet til taget, og den endelige nedrivning kommet et godt stykke nærmere.

- Håndværkerne har været i gang med at slibe husets mure ned, som indeholder både bly og zink, og som skulle fjernes først, forklarer Klaus Flæng, formand for teknisk udvalg i Holstebro Kommune.

- Og forventningen er, at de river huset ned her i uge 36, siger Klaus Flæng.

Det er kommunen og staten, der deles om udgiften på de 470.000 kroner, som nedrivningen koster.

Annonce

Grønne planer

Beboerne glæder sig:

- Du kan tro, vi ser frem til at få huset revet ned. Vi har mulighed for at søge LAG om at få lavet nogle ting på grunden. Og som det er nu, er der ideer og tegninger om blandt andet petanque, sheltere og legeplads på grunden. Der er ikke noget fastlagt endnu - for nu skal vi først lige have det væltet, siger Hans Enevoldsen, som forklarer, at der på nuværende tidspunkt er 17 husstande - mere end halvdelen af byens beboere - med i foreningen.

- Det kan vi godt være stolte af - at så stor en del af byens befolkning er med i det og vil støtte op om det. Djeld er jo et fantastisk sted at bo. Vi har ølklub hver tirsdag og har et fantastisk sammenhold i byen, hvor man aldrig går forgæves, hvis man mangler hjælp, siger han.

Han mener, at effekten ved nedrivningen vil kunne ses - tydeligt - i byen:

- Det vil gøre det lettere - både at sælge ejendomme og få nye tilflyttere, siger han.

Nedrivningen er i fuld gang i Djeld. Foto: Jan Briks
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce