x
Annonce
Struer

Nu også jobbank i Struer Kommune

Struer Kommune følger nu i samme spor som nabokommunerne og opretter en jobbank for at sikre sig, at der vil være personale nok, hvis den faste stab kommer under pres. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune etablerer jobbank for at sikre sig, at der er personale nok, hvis den faste stab kommer under pres

Struer: Struer Kommune arbejder nu på at oprette en intern og ekstern jobbank, hvor medarbejdere og personer i Struer Kommune med relevante kvalifikationer og erfaring kan stille sig til rådighed, hvis det skulle blive nødvendigt at indkalde flere ressourcer.

Centerchefen for Sundhed og Omsorg i Struer Kommune, Tina Holmgaard, forklarer, at det for eksempel kunne være pensionerede medarbejdere eller ferieafløsere i hjemmeplejen, som allerede har en vis erfaring i jobbet.

Men andre er også meget velkomne til at henvende sig og melde sig klar til at yde en indsats, hvis der bliver brug for det.

Som i alle de danske kommuner drejer det sig om at finde personale, som kan stå klar til at overtage nogle af de mere basale funktioner på plejehjem eller i hjemmeplejen og i den kommunale sundhedssektor, hvis den faste stab kommer under pres.

Det kan både ske ved, at personalet selv bliver ramt af sygdom og bliver testet positive eller må i karantæne under mistanke for at være smittet med coronavirus, og hvis kommunerne på et tidspunkt får et stort antal patienter tilbage fra hospitalerne med smitte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce