Annonce
Struer

Nu også iværksætterstøtte i Struer fra Scan-Speak

Jann V. Evers, salgsdirektør, Scan-Speak indgår samarbejdsaftale m. Sound Hub Denmark, juli 2020
Sound Hub Denmark har fået Scan-Speak med i folden som samarbejdspartner. - En ledestjerne i lyddomænet, siger den administrerende direktør for lydklyngen med de globale ambitioner i Struer
Annonce

Struer: Højttalervirksomheden Scan-Speak fra Videbæk har tilsluttet sig lydklyngen, Sound Hub Denmark,  i Struer.

- Det noble mål er, at vi på sigt kan få solgt nogle enheder til de iværksætter-virksomheder, vi kommer i kontakt med via samarbejdet med Sound Hub Denmark, fortæller salgsdirektøren hos Scan-Speak, Jann V. Evers.

Men der ligger også en mere overordnet overvejelse bag.

En overvejelse om at være med til at bevare og udbygge det eksisterende netværk af kontakter i en branche, hvor de danske virksomheder ligger i front, og Jann V. Evers betragter det da også som oplagt at tilslutte sig et netværk i netop Struer.

- Jeg bor jo selv i Struer, så det er nemt for mig at afse en times tid eller to til et besøg hos en af iværksættervirksomhederne i det nye Sound Hub. Jeg kan gøre det fra morgenstunden eller komme forbi sidst på eftermiddagen på vejen hjem. Det giver rigtig god mening, konstaterer han.

Annonce

Rødder på B&O

Alt sammen med rødder i branchen, som blev etableret på B&O.

For snart 40 år siden kom Jann V. Evers i lære på B&O som elektronik-mekaniker.

Her stødte han for første gang på Peter Petersen, den unge ingeniør på B&O, som i dag er direktør for Sound Hub Denmark.

Så det handler i høj grad også om personlige relationer.

- Branchen er stor i Danmark, men selv på globalt plan kender vi jo hinanden på kryds og tværs, konstaterer han.

- Så jeg har selvfølgelig fulgt med i, hvad der er sket under udviklingen af det nye Sound Hub, fortæller Jann V. Evers og går ind i samarbejdet med Sound Hub Denmark som salgsdirektør for en virksomhed, som stædigt har fastholdt at drive forretning med både udvikling og produktion i Danmark. I dag fra basen i Videbæk.

Annonce

En ledestjerne i lyddomænet

Her producerer Scan-Speak enheder til højttalere i den dyre ende af spektret.

Jann Evers kan således afsløre, at enhederne fra Scan-Speak blandt andet bliver solgt til producenter, som sælger højttalere, der får topklasse-højttalerne fra B&O til at fremstå som billige i det globale marked.

- Vi sælger også enheder til biler og til de høretelefoner jægerpiloterne bruger i cockpittet, fortæller han.

Men du bestiller altså ikke en Scan-Speak højttaler hjem fra butikken.

- Det er enhederne, vi lever af at producere, forklarer Jann V. Evers, og for den administrerende direktør for Sound Hub Denmark, Peter Petersen, er det en klokkeklar gevinst, at have etableret en mere formel samarbejdsaftale med Scan-Speak.

- Scan-Speak er en ledende stjerne i lyddomænet, udtaler han om samarbejdet, som har været under opbygning, stort set lige siden Sound Hub Denmark blev etableret.


Iværksætterne er jo som regel teknikere i branchen, og de bør som udgangspunkt være klar over, at det bare ikke er endnu en højttalerproducent, der er brug for.

Jann V. Evers, salgsdirektør, Scan-Speak, Videbæk


Nu er det bare formaliseret og også mere synligt, når man bevæger sig rundt i lokalerne i Bang & Olufsens tidligere fabriksbygning, hvor nye virksomheder har taget over og er i gang med at finde nye græsgange og nye muligheder for vækst.

Annonce

Andre gode råd

Tidligere har iværksættervirksomhederne i det Sound Hub Denmark i vid udstrækning søgt samarbejdspartnere uden for huset i deres jagt på leverandører.

Nu kan de ved selvsyn inspicere og se, hvad Scan-Speak har at byde på af muligheder, når der skal bygges prototyper og senere et konkret og salgbart produkt, der så gerne skulle gøres synlig på det globale marked.

- Det er der, så mange knækker halsen. Iværksætterne er jo som regel teknikere i branchen, og de bør som udgangspunkt være klar over, at det bare ikke er endnu en højttalerproducent, der er brug for. Der skal noget helt andet til, og så er de som regel heller ikke helt klar over, hvor meget, det kræver af kapital at slå igennem og få produkterne solgt, mener Jann V. Evers og taler af bitter erfaring fra et af sine første eventyr, da han slap forbindelsen til B&O og forsøgte sig som selvstændig.

- Den slags vil jeg også meget gerne hjælpe de nye iværksættere med at forstå, fortæller han.

Men det primære mål for Scan-Speak er at være med i forreste række, når iværksætterne i Sound Hub Denmark, på et eller andet tidspunkt er klar til at lægge et konkret produkt på bordet.

- Det er der, vi gerne vil ind i en dialog med dem, siger Jann V. Evers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce