Annonce
Holstebro

Nu må de studerende vende tilbage - i nogle dage

- Det er vi rigtigt glade for, men samtidig begynder vi at gå ind i eksamenstiden, hvor undervisningen fader ud, så jeg tror ikke, vi kommer til at se en hel masse nye skemaer, siger Lene Kirk, campuskoordinator og uddannelsesleder for fysioterapeutuddannelsen på VIA University College i Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker
Politisk aftale om fuld genåbning af gymnasier og videregående uddannelser får ikke den store betydning i praksis.

Holstebro: Fra fredag den 21. maj åbnes der for 100 procent fremmøde for alle elever på ungdoms- og voksenuddannelser og de studerende på videregående uddannelser.

- Det er vi rigtigt glade for, men samtidig begynder vi at gå ind i eksamenstiden, hvor undervisningen fader ud, så jeg tror ikke, vi kommer til at se en hel masse nye skemaer, siger Lene Kirk, campuskoordinator og uddannelsesleder for fysioterapeutuddannelsen på VIA University College i Holstebro.

For langt de fleste uddannelser på VIA vil der kun være fire dages almindelig undervisning tilbage - de fire dage efter pinse. Det er den enkelte uddannelsesleder på hver enkelt uddannelse, som vurderer, om det er muligt at ændre noget af den online undervisning, som er tilbage, til fysisk undervisning.

Annonce

- Vi gør alt det, som er praktisk muligt med så kort et varsel, understreger campuskoordinatoren.

Campus Holstebro har cirka 2200 studerende, mellem 40-50 procent af dem er for øjeblikket inde hver dag.

Lille betydning

På Holstebros største ungdomsuddannelse går der cirka 2000 årselever, og heller ikke for dem vil den fulde genåbning gøre den store forskel, vurderer Heidi Charlotte Toftgaard, konstitueret direktør for Uddannelsescenter Holstebro

- Vi har jo næsten alle inde. Alle erhvervsskoleelever er inde, og alle 3. g’erne kommer ind fra næste uge, så den nye aftale kommer ikke til at betyde så meget i praksis, siger Heidi Charlotte Toftgaard.

Hvor den frie adgang til uddannelsesinstitutionerne kommer så sent, at den ikke ændrer stort ved undervisningen, så kan den være en klar fordel i forhold til de forestående eksamener, mener Lene Kirk.

- Det er dejligt, at vi kan åbne op, så de studerende kan komme ind og bruge vores faciliteter og arbejde i deres studiegrupper som forberedelse til eksamen i stedet for at sidde fire sammen på et lille kollegieværelse, siger campuskoordinator Lene Kirk fra VIA University College.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce