Annonce
Erhverv

Nu må de åbne festen, de efterlod for halvandet år siden: Mathias havde lige købt sin bar, da alt lukkede ned

Mathias Bredtoft overtog både Hansis Bierbar og bygningen, diskoteket/værtshuset er i, få måneder, før coronaen lukkede det hele ned. Nu ser han frem til at kunne starte en fest i Struer igen til september. Foto: Johan Gadegaard.
Den 1. september er der grønt lys for diskoteker og barer igen. I Struer har bar-indehaver taget andre jobs, og i Holstebro blev diskoteket til en midlertidig bar.

Struer-Holstebro: Tre måneder fik Mathias Bredtofts drøm. Dernæst tog mareridtet - også kaldt coronavirussen - over.

Nu glæder den 25-årige sig over, at der er kommet dato på, hvornår han kan genoplive sin drøm om at skabe liv og glade nætter for sine kunder på Hansis Bierbar i Struer.

I december 2019 overtog han nøglerne og købte både baren og bygningen.

Annonce

Tre måneder fik han så til at sætte skub i forretningen, inden det hele lukkede ned, og han endte med at måtte kassere cirka 300 liter fadøl, og som noget af det sidste er hans flyttekasser fyldt med Bacardi Breezer også kasseret sammen med flaskeøl og -vand med fast udløbsdato.

- Jeg kan da heldigvis sende regningen videre til staten, og jeg har også hentet hjælp til at søge om kompensation for tabt omsætning, forklarer han.

Men her og nu tænker han ikke så meget på pengene.

Det er drømmen om at skabe en fest i byens natteliv, der driver ham.

- Vi lagde ud med at have åbent om lørdagen for at løbe det hele i gang. Men når vi kan åbne igen, vil det blive for fuld skrue både torsdag, fredag og lørdag, og kan vi holde åbent hele natten, er det det, vi vil gøre. Vi vil køre døgnservice, hvis det er det, den kan bære, fortæller han.

Men først skal stedet lige pudses af.

- Vi har skiftet gulv, og vi har også fået efterisoleret nogle steder, så i starten havde vi egentlig nok at gøre med de små renoveringsprojekter, forklarer han.

Men som tiden gik, blev det fristende at udskyde de sidste detaljer. For at få tingene til at hænge sammen, vendte Mathias Bredtoft også tilbage til et job som elektriker, samtidig med at han også blev nattevagt på hospitalet.

Der var gode nyheder til Rune Bach og diskotek East End i forbindelse med genåbningsplanen. Han glæder sig til den 1. september, men noterer sig samtidig, at han før er blevet skuffet, når planen er blevet skrottet igen. Arkivfoto: Morten Stricker

Det var ikke længere så vigtigt, at alt var på plads til en genåbning.

- Men nu fik vi så datoen. Det er herligt, og nu skal jeg bare lige have roteret alle detaljerne på plads og have genopfrisket, hvad de forskellige ting skal koste og alt mulig andet, fortæller han.

Glæde med forbehold

I Holstebro er diskotek East End blevet forvandlet til en midlertidig bar.

- Baren er blevet taget okay imod, men den er ikke en god forretning. Derfor glæder vi os til at genoptage den fest, vi efterlod i marts 2020. Vi glæder os over at få sat en dato på, men samtidig er det også svært at tillade sig selv at være 100 procent glad, fordi vi før har prøvet at få en genåbningsdato, for så at blive skuffet, siger indehaver Rune Bach, hvis lukkede diskotek klarer sig med hjælpepakke og barens indtjening.

Rune Bach ejer også Tobaksfabrikken, der til gengæld aldrig har klaret sig bedre end nogensinde før.

- Man kan måske ligefrem tale om, at Tobaksfabrikken har genopfundet sig selv under coronaen. På East End er det klart, at der vil være en kæmpe udskiftning - vi har jo halvanden årgang af unge, der ikke har prøvet at gå i byen. Der skal nu lægges en indsats i at få dem til at besøge os. Men jeg tror også, at de unge hungrer efter at komme ud at danse og opleve hele det sociale samvær, som nattelivet giver. Nu ser vi jo, at folk kommer tidligere (fordi nattelivet skal lukke tidligere, red.), og mit håb er, at folk fortsætter med at komme tidligere. Gør de det, ville det for min skyld ikke gøre noget, at vi så også skulle lukke tidligere, siger Rune Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce