Annonce
Kultur

Nu kommer Struer Motorfestival - og de unge inviteres til at komme og køre om kap

Sådan kan det blandt andet komme til at se ud i Struer til september. Arkivfoto: Søren Gylling
De har bøvlet med både datoen og placeringen, men nu skulle det være sikkert og vist. Til september får Struer en ny motorfestival.

Struer: I weekenden begynder de for alvor at melde planerne ud på blandt andet sociale medier, men det er allerede nu sikkert at sige, at Struer får sig endnu et event i kalenderen.

Den 14. og 15. september slår Struer Motorfestival for første gang dørene op, og det kommer til at ske i vestbyen. Det bekræfter Bo Jürgensen, som sammen med Lee Kiesa har fået stablet arrangementet på benene.

- Lee er hovedarrangør, for det er ham med kontakten til alle motorsportsentusiasterne, fortæller Bo Jürgensen, som er det lokale bindeled i forhold til den kommende festival.

- Jeg fik ideen og snakkede med Lee om det første gang for nu et års tid siden. Det har krævet noget, og vi har hængt med hovedet undervejs, så nu er det bare fedt, at det har kunnet lade sig gøre, siger Bo Jürgensen.

Der har både været bøvl i forhold til datoen for arrangementet og ikke mindst placeringen. Begge dele er nu på plads, og det hele kommer til at foregå omkring XL-Byg i Struer, som jo altså er at finde i den vestlige del af byen.

Annonce

Så kan de unge komme og få prøvet deres biler af og køre om kap under kontrollerede forhold og få raset lidt ud.

Bo Jürgensen, arrangør, Struer

Indbyder til streetrace

Her vil der være fuld knald på aktiviteterne begge dage i september, hvor det vil være muligt at opleve opvisninger inden for alle mulige motorsportsgrene herhjemme.

Derudover vil der være mulighed for at erhverve sig en highspeedtur, og der vil blive sat en bane op til streetrace.

- Så kan de unge komme og få prøvet deres biler af og køre om kap under kontrollerede forhold og få raset lidt ud, som Bo Jürgensen udtrykker det.

Et mere detaljeret program vil blive præsenteret senere, og der vil også blive gjort en ihærdig indsats for at få lokale, som har med motorsport at gøre, til at støtte op og komme og vise deres grej frem.

- Lee har lovet, at han får fat i alle de bedste professionelle til at komme og lave opvisninger, så der bliver aktiviteter fra morgen til aften begge dage, og der vil også være en masse til børn, så det bliver et familiearrangement, siger Bo Jürgensen.

Området, hvor den nye motorfestival skal afholdes, vil blive spærret af i det tidsrum, aktiviteterne skal foregå.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce