Annonce
Struer

Nu kommer der også flere gæster i sommerhusene

Struer Kommune har langt fra så mange sommerhusgæster som kommunerne med direkte adgang til Vestkysten, men antallet er i år vokset med 21 procent. Arkivfoto: Thomas Freitag
Med en vækst på 21 procent i antallet af overnattende sommerhusgæster tegner Struer Kommune sig for den sjettehøjeste vækst i hele landet.

Struer: Antallet af udenlandske gæster i både sommerhuse og på campingpladser i Struer Kommune er i år vokset med cirka 25 procent i forhold til tallene på samme tidspunkt i 2018.

Samtidig kommer der flere og flere danskere til Struer Kommune for at holde ferie.

- Vi rejser mere og mere ud i verden, men samtidig er der en tydelig tendens til, at vi i stigende grad bryder ferien op og afholder en del af den herhjemme, forklarer turist- og eventchefen i Struer Kommune, Kim Høfler.

Så antallet af overnatninger generelt er vokset med 5,55 procent fra 129907 overnatninger i løbet af de første syv måneder af 2018 til 137111 overnatninger i samme periode i år.

- Det er i høj grad antallet af overnatninger i sommerhusene, der driver væksten i år, fortæller Kim Høfler, efter at han har set de seneste tal for Danmarks Statistik.

Annonce

Vender gerne tilbage

Antallet af overnatninger i sommerhusene er således vokset med 21 procent, og Struer Kommune tegner sig dermed for den sjette-højeste fremgang i hele Danmark.

Samtidig er to tredjedele af de danske gæster gengangere.

De vender tilbage år efter år, og en del af væksten i antallet af overnatninger vil formentlig være drevet af de anbefalinger, de faste gæster i Struer Kommune giver videre til både venner og familie.

- Den bedste markedsføring, vi kan få, mener Kim Høfler.

Men en målrettet markedsføring i både Nordtyskland og Holland har også givet gode resultater, og campingpladserne bliver også ved med at forny sig og trække flere og flere gæster til området.

- De er utroligt gode til at udvikle deres tilbud til gæsterne. Så vi kan bestemt være tilfredse med udviklingen, vurderer Kim Høfler.

Alt i alt er antallet af overnatninger i de danske sommerhuse vokset fra godt 1,5 millioner i 2000 til omkring fem millioner overnatninger i 2018.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce