Annonce
Struer

Nu kommer der også flere gæster i sommerhusene

Struer Kommune har langt fra så mange sommerhusgæster som kommunerne med direkte adgang til Vestkysten, men antallet er i år vokset med 21 procent. Arkivfoto: Thomas Freitag
Med en vækst på 21 procent i antallet af overnattende sommerhusgæster tegner Struer Kommune sig for den sjettehøjeste vækst i hele landet.

Struer: Antallet af udenlandske gæster i både sommerhuse og på campingpladser i Struer Kommune er i år vokset med cirka 25 procent i forhold til tallene på samme tidspunkt i 2018.

Samtidig kommer der flere og flere danskere til Struer Kommune for at holde ferie.

- Vi rejser mere og mere ud i verden, men samtidig er der en tydelig tendens til, at vi i stigende grad bryder ferien op og afholder en del af den herhjemme, forklarer turist- og eventchefen i Struer Kommune, Kim Høfler.

Så antallet af overnatninger generelt er vokset med 5,55 procent fra 129907 overnatninger i løbet af de første syv måneder af 2018 til 137111 overnatninger i samme periode i år.

- Det er i høj grad antallet af overnatninger i sommerhusene, der driver væksten i år, fortæller Kim Høfler, efter at han har set de seneste tal for Danmarks Statistik.

Annonce

Vender gerne tilbage

Antallet af overnatninger i sommerhusene er således vokset med 21 procent, og Struer Kommune tegner sig dermed for den sjette-højeste fremgang i hele Danmark.

Samtidig er to tredjedele af de danske gæster gengangere.

De vender tilbage år efter år, og en del af væksten i antallet af overnatninger vil formentlig være drevet af de anbefalinger, de faste gæster i Struer Kommune giver videre til både venner og familie.

- Den bedste markedsføring, vi kan få, mener Kim Høfler.

Men en målrettet markedsføring i både Nordtyskland og Holland har også givet gode resultater, og campingpladserne bliver også ved med at forny sig og trække flere og flere gæster til området.

- De er utroligt gode til at udvikle deres tilbud til gæsterne. Så vi kan bestemt være tilfredse med udviklingen, vurderer Kim Høfler.

Alt i alt er antallet af overnatninger i de danske sommerhuse vokset fra godt 1,5 millioner i 2000 til omkring fem millioner overnatninger i 2018.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce